torsdag 12. august 2021

Roser i ferskenfargede sjatteringer

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor rosen Alchymist har fått navnet sitt, men det er flere andre flotte roser med stadig endring i utseendet. 

Chippendale har hatt en flott blomstring i sommer, en liten pause nå, men snart er den nok tilbake igjen. Mørk oransje, remonterende, svært god duft, 80-100 cm høy. 

Mandarinrosen har vært flyttet et par ganger, men nå ser det ut som den har funnet plassen sin. Har nok litt igjen til den når høyden sin på 70 cm høyde. Herdig til H4. 

Ghislane de feligonde er en flott rose, noen sier busk andre sier klatrer. Har hatt en fin blomstring i år, og blomstrer fortsatt med sine ferskenfargede knopper og lyse, av og til nærmest hvite blomster. 

Ausfather har også hatt en større blomstring enn vanlig i år. Her står den ved siden av Stjerneskjerm, og er helt i starten på blomstringen tidligere i sommer. 

Her har den nesten fått en myk lysrosa blomst der solen lager et oransje lys i midten. Hos meg står Ausfather i kanskje litt vel mye skygge, men klarer seg allikevel bra. 

Ja, selvsagt er det en peon i forgrunnen, men Crownprincess Margareta er i ferd med å vokse seg stor og sterk i bakgrunnen. 

Austinrosen Crownprincess Margareta  skal være aprikos med en gyllengul ytterkant, men fargene skifter hele tiden. Samme plante under.  


Og så til Alchymist, klatrerosen med de mange ansikter. Rosa med et hint av fersken. 

Fersken med et hint av rosa. 

En tredje fargevariant. Og kronbladene endres også hyppig.

Litt tidligere på sommeren, lys, lys gul, nesten krem. 

Fortsatt sommer, men regnbygene er litt kraftigere og kommer litt tettere, allikevel god tid til å være ute i hagen, deadheade roser, litt luking, og prøve å ferdigstille noen av sommerens prosjekter. 
Ha en fin helg. 

14 kommentarer:

 1. Så mange fine ferskenfargede roser du har i hagen din. Regnet er heftig innimellom her også.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanskelig å konsentrere seg om jobben i disse dagene, når det ikke regner vil jeg jo ut i hagen, alltid noe å holde på med :)

   Slett
 2. Det er jo egentlig smart med alle de roser som skifter farve. Så behøver man ikke så mange forskellige roser i haven, og får alligevel en stor del af farveskalaen med. Eller er det dig der er alkymisten:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et godt spørsmål, vi er jo kanskje litt det, vi hagefolk, alkymister. :)

   Slett
 3. Så mange flotte roser du har nå! Austinrosene er mine favoritter :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er fine. Dumt at mange her får svartflekk pga mye fukt, men det hender de glimter til også :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  Har en veldig svakhet for ferskenfargede roser selv - men de fleste er ikke veldig herdig. Nå har jeg fått til å ta stiklinger av både Crown Princess Margaretha og Abraham Darby. Stiklinger på egen rot sies å være mer vinterherdig enn de podede - så da får vi se om de vil greie seg ute i bed.
  Ha en fin dag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri prøvd å ta rosestiklinger, men har veldig lyst til å prøve :)

   Slett
 5. Du visar två av mina favoriter - Ghislaine och Crownprincess Margareta. Håller på med ett område nu och jag är så sugen på att sätta rosor där. Men om jag är klok så väntar jag för det kommer nog komma en del ogräs.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan være en tålmodighetsprøve å lage nye bed :)

   Slett
 6. Skønne roser du viser, jeg har også Alchymisten, men den er færdigblomstret for flere uger siden.
  Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. To av blomstene her ble fotografert i slutten av forrige uke, alkymisten har aldri blomstret så lenge før hos meg :)

   Slett
 7. Hej Ingeborg!
  Så fina rosor du har. Ghislane de feligonde är på min önskeista. Har sökt efter den, och ser att den säljs både som klätter och buskros.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg trodde det var en buskrose, men har hørt at hvis den får noe å klatre i så kan den det. :)

   Slett