onsdag 18. august 2021

Nesten bare lilla blomster

 Det er ikke alt som er lilla, selvsagt, men når jeg har tatt noen bilder så legger jeg merke til at mye faktisk er lilla, og det gjør jo ingenting for lilla er fint og passer sammen med det meste, selv rødt og gult/oransje syns jeg. 

Denne lilla hortensiaen vokser seg større for hvert år som går, jeg aner ikke hva den heter. 

Den samme på nært hold. 

Rød Blodslirekne er kanskje ikke lilla, men det skal ikke så mye til før den hadde blitt lilla. 

Dvergslirekne kommer i alle hvite, rosa og lilla nyanser. 

Storkenebb Psilostemon Dragon Heart nærmest og "bare" Psilostemon bakerst begge i fine lilla farger, den nærmeste noe større i blomsten. Her sees forresten det nye gjerdet som jeg har snakket om tidligere. 

Nydelig Mauretansk Kattost, som jeg har sådd i flere år nå av frø jeg fikk. De lilla og hvite stemorsblomstene har sådd seg helt selv. 

Til og med luftløken som jeg høstet for et par dager siden er i litt lilla nyanser. 

Det er mange fine dager i hagen for tiden, spørsmålet er jo om jeg får gjort alt det jeg har lyst til mens været er her, men i går ble jeg i hvert fall ferdig å luke i de fire pallekarmene, så det kan krysses av listen. 
Ha en fortsatt fin uke!

16 kommentarer:

 1. Hej Ingeborg!
  Har mycket lila i mina rabatter, är förtjust i färgen. Din Malva är så fin, har sått dem under några år och hoppas att den mörklila skall sprida sig själv som den vita och rosa gör. Nävan är också vacker.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har ikke den hvite og rosa, men det hadde vært fint hvis den spredte seg. :)

   Slett
 2. Så flott farge på din hortensia. Lilla er en vakker farge som mye annet i hagen passer til.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Lilla er en favorittfarge i hagen. Og passer faktisk til det meste. Flott Hortensia! God kveld!
  /Irene

  SvarSlett
 4. Den røde blodslireknen vet jeg ikke om jeg har sett. Må googles på :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt rosa lenge, den røde har kanskje en litt annen vokseform, disse ble plantet i fjor, og har fått en av de kaldeste stedene i hagen, men ser ut til at den klarer det fint, til tross for den kalde vinteren. Persicaria amplexicaulis Blackfield. :)

   Slett
 5. Fine bilder av blomsterende busker og planter i ulike lilla farger.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. herligt at kunne krydse sine have-jobs af efterhånden! De rød-lilla-blå blomster er der jo rigtig mange af, og jeg synes også de er fine sammen med gult og orange. Man kan sagten blande og det blomstrer jo heller ikke samtidig det hele.
  Der er i hvert fald rigtig frodigt i din have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde et bed med tulipaner i år, som nok ble litt vel mye farger, men det trenger en kanskje om våren, så det gikk det også :D

   Slett
 7. Lilla er en dejlig farve, der kan sættes sammen med det meste. I sensommeren må farverne gerne være lidt stærkere og mere intense end først på sommeren. Din mauretanske katost har en flot lilla farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig glad for kattosten, den er utrolig fin i år, og liker seg helt tydelig mye bedre i bed enn i krukke, hvor jeg har hatt den før :)

   Slett
 8. Härliga bilder och visst är det mycket av mustiga färger nu. Jag har många sorters phlox och älskar de lila nyanserna. Jag blev påtryckt massor av gula växter för några år sedan, Coreopsis och Rudbeckia. Till slut satte jag dem som två häckar med lila phlox och Agastache Blue Fortune. Och sommaren efteråt blev jag helt tagen av hur fint det blev. Det gula lyfte de andra helt otroligt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker også den fargekombinasjonen, det var sikkert et flott syn. :)

   Slett