søndag 27. juni 2021

Tidlig sommerblomstring

 Det er fint å ha litt jevn blomstring, her er noe av det som blomstrer her hos meg akkurat nå. 

Deutzia eller Stjernetopp er en blomstrende busk  som blomstrer til stor glede for insekter på denne tiden. 

Prydløken har blomstret ganske lenge nå, og Storkenebb Tiny Monseter, en fin bunndekker, er også i full sving. I fjor blomstret denne storkenebben til tidlig vinter, og hver gang frosten slapp litt taket var den tilbake med nye blomster. I bakgrunnen slynger kiwien seg på utestuen.  

Kattemynten er gigantisk i år, neste år må jeg huske å dele den før det blir for sent. Prestekragene lurte jeg veldig lenge på hvor jeg hadde fått, inntil jeg plutselig husket at jeg hadde hentet dem i singelen hos svigers. 

Peon Nellie Shaylor åpnet blomstene sine fra den ene dag til den andre for et par dager siden. 

I det innerste hjørnet i hagen vokser disse staudene. Den lyseblå Amsonia og den gammelrosa Storstjerneskjerm. Et fint par. 

Amsonia er en av de staudene jeg har hatt lengst, gleder meg alltid til den skal komme. Den står der i tuen sin, og er fornøyd med det. I år syns jeg den er ekstra fin. 

Besøk meg gjerne på instagram også, prøver å legge ut nytt bilde hver dag.
Ha en fin ny sommeruke!

14 kommentarer:

 1. Så mange ulike busker og planter som blomstrer hos deg nå.

  Ha en fin sommeruke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nesten sånn at jeg lurer på om det er for mye som skjer :D

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Så mycket fint, Deutzian trodde jag bara fanns i vitt, din rosa är så fin. Riktigt vacker pion, de har blommat fint i år, men snart är det över, tyvärr. Stjärnflockan är en favorit, har dem i lite olika nyanser. Ett år rensade jag bort en hel del, på grund av att bladen blev så fula. Det har jag ångrat flera gånger.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde en hvit stor busk, som flere på siden her mente var deutzia, den stod her da vi flyttet hit for over 26 år siden, og nå er den historie, godt at jeg har to nyere, begge er rosa, tror jeg (den andre har ikke begynt blomstringen ennå) :)

   Slett
 3. Så mye flott som blomstrer hos deg nå. Nelly Shaylor har jeg aldri sett før, og den var fin. Stjerneskjerm blomstrer her også nå.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nelly Shaylor kjøpte jeg for mange år siden hos Pionmannen da han var og besøkte hagelaget her. Han holder vel til ikke så langt fra deg, tror jeg. :)

   Slett
 4. Amsonia er et nytt bekjentskap for meg. Artig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Amsonia har vært en trofast staude i mange år her :)

   Slett
 5. Sikkelig sommehage hos deg! Så flott det blomstrer.
  Ble veldig nyskjerrig på Kiwi planten du nevner....
  Klarer den vinteren utenfor veksthuset?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kiwien heter Jenny. Jeg plantet den da yngstedatteren min var liten, nå er hun voksen, men foreløpig har det ikke blitt frukt, men de siste årene har det vært en del blomster. Den står i bakken i en lun krok, har vurdert å fjerne den, men syns den har fint bladverk og gir en litt jungelaktig følelse :)

   Slett
 6. Visst är Deutzia fina buskar. Satte in en i dupare skugga men den blommar som en tokig i sommar ändå. Har planterat några olika Amsonia men tror jag satt dem fel - att de står för torrt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også en deutzia om står i litt skygge, den blomstret ikke så mye i fjor, så jeg er litt spent på i år. Min Amsonia står nok i litt fuktig jord, blir også litt overflømt av takvann der om vinteren, og om den ikke står midt oppi det, så er det rett ved siden av. :)

   Slett
 7. Fin og overdådig blomstring hos dig! Det ligner rigtig sommer med alle de dejlige Nepeta og stjerneskærm osv. her er Margeritterne (præstekrave) netop begyndt at blomstre, og så er det sommer!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er frodig nå, gir skikkelig sommerstemning. Det gode været hjelper også på. :)

   Slett