torsdag 10. juni 2021

Endelig sommer

Det har vært en fantastisk tid i hagen denne våren og sommeren hittil, men mens alt har vokst kjempesent i den fine, men kjølige våren og tulipanene har vært helt til nå, så har hagen plutselig eksplodert nå i juni med både varme og sol. Jeg klarer ikke å følge med alt, og jeg har i hvert fall ikke klart å følge opp med blogging, verken med min egen eller andres. Men nå kommer det noen bilder fra hagen. 

Azalea Geisha Purple er en av mine favoritter når det gjelder små busker. Inn i mellom tar de blå spaniaklokkene seg til rette, og bak lyser Pyramidelyng Sarabande opp. 

Plutselig dukket en gul Ballblom opp i det nye bedet av i fjor. Har jeg plantet den? Jeg må jo ha gjort det, her blir planter flyttet fram og tilbake og det er ikke alltid like lett å holde oversikten. Den rødlilla litt lenger bak er en fin Primula som jeg ikke har navnet på akkurat her og nå. 

Ingen roser i rosebedet her foreløpig, men den blå storkenebben Philip Vapelle og  gul Lerkespore har kommet, Den mørklilla foran er en Lykkekløver i krukke, som overvintres inne. 

Bergenia har blomstret godt i år, og holder fortsatt koken. 

Tenk, det er fortsatt noen få blomster igjen på Magnoliaen, men nå tar Nikkesyrin over, den har en fantastisk blomstring i år. 

Rød Lungeurt i kveldssol og noen få tulipaner var igjen her på nordsiden da dette bildet ble tatt. Lungeurten blomstrer fortsatt, faktisk så jeg helt nyåpne blomster i dag. 

Disse surfinaene ble med hjem da Hald var med på hagesenteret. Det vokser på meg. 

Denne rosen, Hugonis, blomstrer for første gang på mange år. Den står litt skyggefullt til, men i år har jeg satt opp et stativ som drar den litt ut i lyset, det hjalp. Den er den første rosen i år som har en skikkelig blomstring. 

Saxifragaen har blomstret en stund, i går la jeg merke til at denne krypende phloxen blomstret også, men da jeg skulle ta et bilde av dem samlet i formiddag var saxifragaen i ferd med å avblomstre, så da ble det med dette bildet akkurat nå. 

Det er litt værskifte i dag, foreløpig fortsatt varmt og vindstille, håper jeg kommer meg ut i hagen før det begynner å regne. Vi trenger det regnet som er meldt. 

Ha en fortsatt fin uke!

15 kommentarer:

 1. Så mye flott som blomstrer hos deg nå. Den kjølige våren var jo godt for noe om ikke annet. Nikkesyrin har begynt blomstringen her også. Hyggelig med lang syrinblomstring.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært deilig med den lange blomstringen, til tross for lite regn, som jo også har vært en bonus selv om jeg har måtte vanne mer enn vanlig :)

   Slett
 2. Så dejligt, det blomstrer :-) Kombien med azaleaen og den lille blå klokke er rigtig fin.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker også den kombinasjonen (selv om den blå egentlig ikke skal være der, de kommer jo over hele hagen) :)

   Slett
 3. Så frodige dine blomsterbed ser ut på forsommeren.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det litt mer regn i vente også, og det kommer godt med :)

   Slett
 4. Sikke farver, hvilken blomstring! Forstår godt du ikke kan følge med lige nu, det går så hurtigt i varmen, og vi kan godt bruge noget regn snart...
  Bloggen har man næsten ikke tid til, for der er så meget at ordne i haven, men jeg håber du får tid til at nyde din dejlige have.
  Hugonis rosen hører til mine unge dage, hvor jeg havde den i haven, og den er så sød med sine små blomster og blade. Fint gensyn!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker veldig godt Hugonis, både bladverk og blomst. Ja, det er deilig å kunne nyte hagen, selv om det er mer regn, men det trengte vi :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Ja, det är svårt att hinna med allt som slår ut. Så fint i din trädgård, med vackra färger. Man måste gå en sväng och inspektera varenda dag för att inte missa något.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant, det skjer ting hver dag, og ikke alt står like lenge. Gjelder å ha øynene med seg :)

   Slett
 6. Fantastisk blomning som du har nu! Visst har det varit en riktigt bra vår för växterna. Mycket har blommat länge... Och jag ser på hostorna att allt regn vi fick tidigare har de gillat.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har delt mange hostaer i vår, og de klarer seg fint :)

   Slett
 7. Ja, i år blomstrer alt mere enn vanlig synes jeg. Det er bare å nyte. Din nikkesyrin har kommet lengre enn hos meg ser jeg. Her står den fortsatt med knopper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nikkesyrinen står i en veldig lun krok her, håper den holder litt til :)

   Slett
 8. Hei!
  Det er morsomt å se hvor godt det blomstrer. Det passer perfekt at det igjen har blitt litt kjølig. Da varer sesongen noe mer. Ha det godt! Anne

  SvarSlett