lørdag 23. februar 2019

Årets mest frustrerende tid

Det er fortsatt vinter i noen dager til, utenfor er det vårtegn over alt, men altfor kaldt til at det egentlig er så fristende å være ute. Har lyst til å være inne, men lyst til å være ute også, fordi det snart er vår.

Julerose Pink Frost, en helt ensom blomst som nok står et sted der den ikke liker seg så godt. Kanskje skal jeg endelig få flyttet den.

Stinkjulerosen trives over alt. 

På den siste uken har klosterklokkene vokst seg til digre tuer. 

Tulipanene er på vei opp, i den nærmeste kan jeg skimte en knopp. Påskeliljene har også begynt å få godt synlige knopper på lengre og lengre stilker. 

Svibler fra julen for ett år siden er på vei opp. Det minner meg på at jeg har mange i kjelleren som trenger å plantes ute. 

I dag har jeg trosset det frustrerende været og faktisk begynt å jobbe meg gjennom mine fire pallekarmer. Nesten ferdig med den første, tok sin tid å få opp pepperroten som jeg bare skulle ha der til jeg fant et mer egnet sted. Resultatet er jo selvsagt at den har stått der i flere år, og jeg har helt sikkert ikke fått med alt, men sånn er det. Så på tv i går at bøndene på Jæren har begynt å så gulrøtter, så det har jeg tenkt å gjøre også, har litt frø igjen fra i fjor, kanskje i morgen om det blir oppholdsvær. Ha en fortsatt fin helg.

18 kommentarer:

 1. Flotte tuer med klosterklokker! Juleroser er så fine de også.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, klosterklokkene er dekorative og lyser opp i hagen på denne tiden :)

   Slett
 2. Flotte juleroser og dorothealiljer, som vi kalder dem i Danmark. I dag var vejret mildt her og mindede faktisk om forår.

  SvarSlett
 3. Hej Ingeborg!
  Fina Julrosor och snöklockor. Här dröjer det ett bra tag tills något visar sig i rabatterna. Marken är frusen ännu.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er heldig sånn, at vi ikke får så mye tele i bakken, spirene kommer gjennom, ikke helt greit å grave foreløpig, jorden klistrer seg fortsatt til spaden, men det kommer seg. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg

  Det ser bare super ud - klosterklokkerne/dorotealijerne er bare så flotte!

  Her er det stadig vår, og der er ikke noget tilbageslag i sigte...

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig å kunne være ute i hagen igjen, og stadig flere spirer kikker fram. :)

   Slett
 5. Jeg er også frustrert og venter på mildere vær. Julerosene klarer seg hos deg ser jeg.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, julerosene klarer seg, men de er ikke spesielt tidlige her i forhold til hos andre i nabolaget, så kanskje jeg må flytte noen til et varmere sted. Unntaket er selvsagt stinkjulerosen, den er trofast :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Det har vært tåke og kaldt. I dag skinner solen så da skal jeg komme meg ut litt i hagen.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var deilig med en solrik søndag, vi trengte det :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg!
  Frustrerende? Her har vi enda 1 meter snø og mer kommer det garantert. Heldiggrisen som kan begynne å rydde i pallekarmer og de første plantene blomstrer. Jeg blir like «sjokkert» hvert år over hvor kort vinteren er på sør-vestlandet! Kos deg i hagen :)
  Ha en fin mandag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skjønner jo at dere lenger nordover blir ekstra frustrert med den lange vinteren dere har. Det som er mest frustrerende her er at det ser så fint ut når en er inne, og så er det iskaldt når en først kommer ut, hovedsakelig pga vinden. Men søndag ble en god dag :)

   Slett
 8. Det er frustrerende at det er meldt om kulde mellom 5 og 10 grader som kan ødelegger alle knoppene som svulmer i hagen. "Varen" i februar kan gå over til full vinter igjen. Huff, jeg liker det overhodet ikke.
  Klosterklokkene dine ser fantastisk ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en glemmer det fra år til år, også at det kan komme frost fortsatt et par måneder. Her er det meldt null grader litt framover i langtidsvarselet, men det kan jo godt bli minus. Håper på en fortsatt mild vår :)

   Slett
 9. Ja, det er ikke lett å handskes med de svingene temperaturene på tidlig-våren. Men nå går det rette veien, dagene har plutselig blitt mye lengre og lyse. Helleborus og snøklokker er vel de som er kommet hos meg. Venter nå på krokus, om snø og frost holder seg borte.
  Leste en flott artikkel fra deg i lokalavisen, sikkert kjøpestoff fra din lokalavis? Jordskokk og vinterhygge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det var godt gjort å legge merke til, det er en ntb-sak, men den er herfra, ja. Gleder meg forresten til å mine egne jordskokk i sving, de har stått i en stor bøtte i over et år, ikke så lett å finne plass til så store og høye planter, men det kommer til å gå :)

   Slett