søndag 16. september 2018

Drivhuset

Endelig er drivhuset ferdig, og jeg har begynt både med å finne praktiske løsninger og pynte. Nå gjelder det bare å ikke fylle det med rot, mistenker at det kanskje blir det vanskeligste.

Tomater fra drivhuset, luftløk og hvitløk fra hagen, blomster fra en hagevenninne.

På den ene langsiden går det et bed med jordbunn fra vegg til vegg. I år blir det jo ikke dyrket noe særlig, men har et par tomatplanter. Er veldig fornøyd med arbeidsbordet, det er stort og kommer til å ha plass både til planter og til å jobbe på. 

Alle de nyvaskede terrakottapottene får etter hvert få plass på hyllen under. Til neste år skal tomatplantene bindes skikkelig opp, i år datt den store bifftomatplanten mer eller mindre ned og det ble et virrvarr av greiner som jeg ikke fikk på plass igjen. 

Koselig med småplanter i vinduskarmen. Planten til høyre for lysestaken er en klatreløvemunn som har frøsådd seg selv i en potte med jord som ble stående ute over vinteren. Jeg ser det er flere ikke vinterherdige planter som har sådd seg ute i år, blant annet har jeg funnet Himmelsblommablad flere steder. Rart at det har skjedd akkurat i år, med den kalde vinteren og veldig tørre våren. 

På den andre langveggen har jeg et gammelt bord som jeg kjøpte på auksjon for en hundrelapp. Siden mot er en klaff som kan settes opp og gi stor oppbevaringsplass, arbeidsplass eller spiseplass om en vil det. Stolene er kjøpt på loppis. Plantene som står i kassen (som egentlig er skuffen til bordet, men som jeg aldri kommer til å bruke til det) er pelargonia. 

I vinduet mot sør står et par potter med Gurkemeie. Over henger en lampe kjøpt på loppis, den har jeg hengt en batteridrevet lyslenke inni, men det må bli ganske mørkt før den viser. De to krakkene har jeg overtatt fra Vinderen skole fra min svigerinne som er lærer der. Hald syns det er ekstra koselig for det er jo gamleskolen hans. De har visstnok vært i sløydsalen eller noe sånt. I denne kroken kommer jeg nok til å ha store dyrkningspotter til våren. 

I den nordvestre kroken har jeg satt småpotter med fuksia, de må selvsagt inn i vinter. Jeg har faktisk overvintret fuksia i drivhuset før, pakket inn i isoporkasser, men det er litt risikabelt. Den store grønne planten utenfor er en jordskokk jeg aldri kommer til å kunne høste av fordi det er gjenglemte jordskokk som ligger langt ned i jorden under plantekassen. 

Det er god plass til å lage krukker og andre ting i hyllen under. Jeg har tenkt å sette hjul på kassene både sånn at de lett kan dras ut og inn, og for at de ikke skal bli stående i vann, for vannsøl kan det jo bli litt av i drivhuset. Jeg har en sluk helt til høyre for bildet. 

Den store tomatplanten som ramlet ned er en bifftomat som jeg kjøpte som liten plante. Ingen av disse tomatene har begynt å få farge ennå, og akkurat denne tomaten prøver jeg å redde fra å råtne før den modner. Endelig fikk jeg noe å bruke dette lokket som jeg kjøpte på et loppis for mange år siden fordi jeg syns det var så fint, hva annet kan en bruke et lokk til når en ikke har skålen. :)

Ha en strålende søndag, her regner det og ut kjøkkenvinduet ser jeg at hyllebærene begynner å bli modne. 

18 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg.
  Flott ble det. God plass og kan brukes til både dyrking og hygge.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Det er et utrolig fint drivhus Ingeborg, gratulerer🌹......Skulle gjerne hatt et sånt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Du har jo plass til det hos deg, bare å komme ned og se hvis du vil :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Alletiders - og det blev jo rigtigt flot og hyggeligt indrettet! Mon ikke det kan forlænge havesæssonnen med mange måneder?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror faktisk jeg kommer til å være mer i drivhuset nå, spesielt på høsten kanskje. :)

   Slett
 4. Så fint det ble! Mye mer koselig med et sånt drivhus. Ditt har jo "sjel" :)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det jeg liker aller best er at høyere tak gjør det mye større enn det egentlig er :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg!
  Å så flott det ble. Skikkelig fin arbeidsbenk! Har planer om. Oe lignende selv :)
  Ha ei flott uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fornøyd med arbeidsbenken selv om den ikke har vært så mye i bruk foreløpig, men det blir nok mye "grising" med jord her til våren :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Så fint ditt växthus blev, du har en duktig snickare. Fint inrett med många förvaringsplatser, och din arbetsbänk är både praktisk och fin.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det har blitt bra, all honør til snekkeren ja, hadde ikke klart det uten :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg!
  Gratulerer med helt ferdig og innflyttet.
  Her kan du kose deg utover høsten, og planlegge våren som kommer:-)
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje det blir en helt ny giv med førsåing :)

   Slett
 8. Jeg kan love deg at det er det vanskeligste.
  Ååå, så stort og fint det er!
  Gratulerer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, er nok det. Veldig fint. Første storm er meldt i kveld så det blir litt nervepirrende :)

   Slett
 9. Åå .. gratulerer SÅ mye med et fantastisk flott drivhus!! :D Så stort og fint! Og så koselig du har pyntet! :) Hvor mange kvadrat er det på, ca?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er vel på omtrent 15 kvadrat,tror jeg. :)

   Slett