onsdag 13. september 2017

Drivhus i fremdrift

Det går sakte, men sikkert framover med drivhuset. Vinkler blir vurdert, vinduer testet på plass, høyden er nå bestemt. Det som er usikkert er selve taket. Jeg vil bruke listene og vinduene fra det gamle skrotede drivhuset, men går det an? Eller er det bedre å legge vinduene i trerammer og kitte, men hva da med tverrlistene, hvor lenge vil de holde med alt regnet vi har her. Det er heftige konstruksjonsdiskusjoner i heimen for tiden. Erfaring og råd mottas med takk.

En presenning har vært nødvendig for i det hele tatt å få noen fremdrift inn i mellom regnbygene. 

Den øverste tverrstokken er høyden på døren, som er 2,10, Men døren er ikke så bred som det ser ut her (dessverre) og stolpene indikerer ikke den endelige høyden. 

Mot nord vil det bli en trevegg med ett stort vindu som skal inn i rammen midt i. Grunnen for at det blir trevegg mot nord er i all hovedsak for at drivhuset ikke skal være så utsatt for vinden. 

Det skal bli deilig å få ryddet opp på denne siden når alt er ferdig. Epletreet er forresten et Prins, og av tre trær er det  bare det som har noen epler i år. 

Tok ikke så veldig lang tid før trillebåren ble full av vann, men nå ser det ut som det skal bli litt bedre vær framover, og det gleder vi oss til. All ledig fritid kommer til å bli brukt på drivhuset. Ha en fortsatt fin uke. 

22 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg!
  Å så spennende med selvbygd drivhus! Dette blir bra! Har ingen tips å komme med. Har planer om å bygge neste sommer - men kommer da til å søke litt råd hos en snekker for å slippe å gjøre for mange feil.
  Ha en fin kvel, Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her blir det litt prøving å feiling, spesielt takvinduene er litt vanskelig, men satser på at vi får det til :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg. Godt å være i gang tenker jeg. Lykke til videre. Det ser ut som vi skal få bedre vær. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg

  Alletiders at det går fremad med drivhuset, selvom vejret har været besværligt.

  Held og lykke med det fremover!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, satser på at vi kommer litt videre nå i finværet og at vinden holder seg borte til alt er tett (jeg hørte jo selv at det kommer til å være for mye forlangt) :)

   Slett
 4. Det blir jo flott dette da:) Jeg hadde tenkt å bygge et lite drivhus av gamle vinduer, men så må en drive med denne kittingen ofte, så jeg vet ikke lenger. Ikke lett å kitte på et drivhustak.
  Kanskje taket kunne være av sånne plater mange har over uteplassene sine? De er ikke isolert, men gjennomsiktige er de jo.
  Godt dere får bedre vær:) Ha en fin torsdag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, våger ikke å satse på at takplater holder seg på plass i vinden som er her, håper jeg kan bruke det gamle drivhussystemet, og ja, kitting blir jo noe dritt på et tak, men har fått tips om en ny type så vi får se. :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Trevligt med ett egenbyggt växthus, då kan man få det precis som man vill. Lycka till med planeringen och byggandet.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og så håper jeg det blir mer solid med tre enn det var med aluminium i vinden her. :)

   Slett
 6. Så flott det blir! Forstår at været gjør det vanskelig. Sånn er det her også ;)

  Ha en fin dag

  SvarSlett
 7. Du og du, så flott og spennende. Imponert over at dere lager det selv. Det gjør det enda mer spesielt. Gleder meg til å følge med på fortsettelsen. Lykke til1
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde besøk av snekker for å kvalitetssikre det vi gjør i går, jeg ble litt overveldet, men Hald var fornøyd, og det er jo viktigst. :)

   Slett
 8. Hei!
  Å bygge drivhus er spennende og sikkert frustrerende fordi det ikke går fort nok. Tenk hvor fornøyd du kommer til å bli.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig frustrerende, akkurat nå lurer jeg på om vi noen gang blir ferdige. :)

   Slett
 9. Spennende å følge med på fremdriften her. Gjør som den smarteste av de tre grisene, bygg mest mulig solid! :) Ha en fortsatt god helg! Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, startet jo ut som den dummeste grisen da, hehe, aluminiumdrivhus varer ikke så lenge i vinden, selv om det varte nesten femten år så var det mye brekkasje underveis.

   Slett
  2. :) Selv om det ikke brukes murstein her, så ser materialene kraftige og solide ut. Du ber vel Hald trå varsomt, kan jeg tenke meg. Har bildet i det nyeste innlegget ditt i tankene. :) Ha en fin uke.

   Slett
  3. Dette er ingenting. Hadde ikke kamera med meg da jeg plutselig oppdaget at han stod på toppen av konstruksjonen og skrudde i takstolen.

   Slett
 10. De mannfolka er ikke helt trygge .. :)
  Lykke til videre med prosjektet! :)

  SvarSlett