søndag 7. mai 2017

Tulipaner

Og kanskje noen andre løkblomster. Er det utrolig mye tulipaner i år? Hvis ikke har jeg kanskje noen som lå i dvale i fjor og som plutselig er tilbake i år. Pluss selvsagt en del nye, for jeg var jo på løksalg i november i fjor.


Dette må være Tulipa double late bulls eye. Den står i en krukke på terrassen. Lurer på om det er en ettårig, men hvis den blir noenlunde sånn som på bildet på løkpakken tror jeg det blir verdt det. Allerede er den spennende med tungen som stikker opp. 

Kannaen er på plass i krukken sin. Bak strutter tulipanene. Er det sånn at alle tulipaner etter hvert blir gule eller røde? Jeg har hagen full av røde og gule tulipaner og kan ikke huske at jeg har kjøpt så mange i disse fargene. Men legg merke til de litt lavere knoppene.

Fra fredag ettermiddag til i dag, søndag formiddag har knoppene sprunget ut. Jeg husker ikke hva disse oransje tulipanene heter, men jeg liker dem veldig godt. 

Det er fortsatt noen lilla tulipaner igjen. I bakgrunnen småhjerte i nøyaktig samme farge. 

Men det er litt andre spennende løkblomster også. Eller hva sies til denne litt speileggaktige? Den er et mysterium, den eneste hvit og gule narcissen jeg plantet i fjor her heter geranium, men den ligner ikke i det hele tatt. Noen som har peiling, den lukter godt. 

Denne derimot heter Narcissus Toto. Står også i en krukke. Etter hvert må jeg jo finne nye steder til disse. Det er veldig greit å plante løkblomster i krukke når en finner gode tilbud på høsten. Her går det fint å ha i krukke, men er det for kaldt går det an å sette krukken i kjelleren eller garasjen eller på annen måte beskytte den. 

To som har blomstret lenge i krukker som nok var litt for små, de viste tydelige tegn på at de var lei av krukketilværelsen. Derfor ble de plukket inn og satt i vasen. Løkene har jeg lagt til tørk og planter dem ut igjen senere. Ellers tar jeg aldri opp tulipaner etter blomstring. De får bo der de bor livet ut. Denne heter Double early flaming evita, og den som skimtes bak er en enkel som heter Sunny prince. Det står faktisk på pakken at den også kan vokse inne. 
For en nydelig helg det har vært. Jeg holder på å rydde på terrassen, prøver å få flest mulig av plantene ut i bed og krukker. Skal vise flere bilder senere. Sitter ute i utestuen og skriver dette, men nå må jeg få ryddet opp siste rest før kvelden. Ha en flott ny uke.

24 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg. Tulipantid er kjekt, og i år får jeg flere enn på noen år. Noen knopper ble spist sv hjorten, men flere har fått stå i fred. Jeg har merket st mange tulipaner blomstrer første året, og så kommer de bare med et blad i mange år før de kommer tilbake. Kanskje det er noe sånt som har skjedd hos deg? Mine tulipaner kommertil bake med samme farger i hvret fall. Ha en fin ny uke! Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen tulipaner blomstrer jo bare ett år, og sideløkene tar fire år før de blomstrer, så på noen tulipaner hos meg kan det kanskje stemme. :)

   Slett
 2. Mmm, det første og siste bildet er så lekkert!

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg

  Lækre billeder af lækre forårsblomster!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 4. Den gule og hvite må være en Pinselilje, det finnes vel flere varianter av de også? Jeg har også fått veldig mange gule og røde tulipaner i vår, så det kan nok stemme det du sier.Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har mange forskjellige pinseliljer, de fleste har stått her siden jeg flyttet inn, men denne plantet jeg i fjor og finner ikke noen lapp/notat som minner om den, tror jeg må skjerpe meg. :)

   Slett
 5. Hei. Nydelige bilder. Jeg er veldig glad i tulipaner. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Hva ville hagen vært uten tulipaner nå på denne tiden. :)

   Slett
 6. Tulipaner er så fine! De setter sideløk ja, og som du sier tar det fire år. Det er sikkert noen sånne som blomstrer hos deg i år. Her kommer de bare det første året, så de liker nok ikke kulde.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror det må være det. Jeg trodde tulipaner var herdig til sone 7, men de som er veldig foredlet har kanskje lavere herdighet enn andre. Det er ikke alltid de kommer igjen her heller.

   Slett
 7. Alle tulipaner blir nok ikke gule og røde med tiden. ;-)
  Men de gule og røde du viser ser ut som 'Apeldorn' og 'Golden Apeldorn' som begge er gamle Darwin-hybrider som er svært langlivede dersom de får litt gjødsel. Og de er i stand til å "bygge" nye blomsterdyktige løker også etter et år eller to med lite gjødsel, dersom man begynner å gjødsle igjen. Jeg har sånne gule og røde som har stått på samme sted i 20 år med mer eller mindre blomster etter som hvorvidt jeg har gjødslet året (og årene) før. Andre sorter forsvinner uansett hvordan man gjødsler. Eller de tåler ikke de årene der ikke blir noe av gjødslingen...

  Tulipaner er toppen, både i bed og krukke!
  Og du har mange lekre!

  Hilsen
  Lille_blomst (fra Hagepraten)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, kjekt å høre fra deg. Det var godt å høre at ikke alle blir gule og røde. Ja, jeg ser på gamle bilder at jeg har hatt dem lenge, som deg i over tjue år, prøvde å se om jeg hadde notert hva det var, men der hadde jeg slurvet gitt, men da vet jeg det. Ja, de har nok formert seg. :)

   Slett
 8. Sorte tulipaner og frynsetulipaner, samt papegøyetulipanene mine blir bare borte. Men de mere vanlige kommer igjen etter noen år, så da er det nok det sideløkene.
  Det er kanskje mere tulipaner i hagen min dette året enn i fjor, men mange står der bare med ett blad rett opp,) Da er kanskje det sideløker som er på vei? Jeg gjødsler ingenting.
  Tulipaner er flott! Mine er i knopp enda. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde sorte tulipaner for lenge siden, de varte i noen få år og så var de borte. Jeg har en frynsetulipan som har blomstret i to, tre år, har ikke lagt merke til den foreløpig i år, men håper den bare er litt sen. Ja, de enslige bladene er nok sideløker. :)

   Slett
 9. Så fine vårbilder!
  Har også satt løker i potter i år. Da kan jeg flytte de rundt dit jeg vil. Selv om det er mer eller mindre full vinter ute så er de på vei opp gjennom jorden!
  Ha ei finfin hageuke!
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. De er sikkert like utålmodige som jeg antar at du er :) Har du pottene inne eller ute gjennom vinteren?

   Slett
 10. Så herlig med så mange tulipaner i forskjellige sorter og farger. Herlig tid dette og denne uka var det kjempefint vær hos oss også. Håper på mer av den sorten. Ha ei fin uke. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var ute i dag morges og kalket det som liker kalk, for det er meldt regn i dag og jeg har ikke fått gjort det, men foreløpig er det sol og fint. :)

   Slett
 11. Jeg satte noen narcisser for noen år siden som heter Ice King, men de er mer fyllte og ikke like gul midt. Har ikke noen andre forslag.. men de kommer ikke bestandig opp det samme som på pakningen. Mine botaniske tulipaner stemmer perfekt med 'turkistanica', takk for hjelpen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du fant ut av det, ja, jeg så at jeg hadde skrevet det litt feil, men det lignet i hvert fall. Når det gjelder mine speileggnarsisser så får jeg google litt på den lappen jeg har som jeg ikke finner eier til og se om det kan være dem. :)

   Slett
 12. Flott det blomstrer hos deg:)
  Jeg har også Narcissus Toto..så søt og fin.
  Syns også "speileggene dine er fine, selv om de ikke altid kommer det som står på pakkene.
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nei jeg klarer ikke å se at de ligner bildet på pakken, men kanskje finner jeg ut av det etter hvert. Fine er de i hvert fall, finere enn på bildet, og godt lukter de. :)

   Slett