søndag 28. mai 2017

Fuglestjerner i plenen

De er så nydelige de små hvite stjerneblomstene, og når alle knoppene dukker opp i plenen klarer jeg ikke å klippe den. Og det får jo konsekvenser. To omganger med plenklipperen måtte til for å få den sånn noenlunde.

De er så fine, fuglestjernene (ornithogalum), jeg får stadig flere av dem i plenen, og da kan den selvsagt ikke klippes. 

Sånn så plenen ut her for noen dager siden, og med regn tar det en stund før den tørker sånn at den faktisk kan klippes.

Men til slutt måtte jeg til pers. Fredag kveld var det ganske tørt så da kom plenklipperen fram for første gang i år. I går kveld ble prosessen gjentatt. Fuglestjerne er  forresten en løkblomst, og den er herdig til sone 6. Ulempen er alle de krokusaktige bladene som blir ganske stygge og slappe før blomstene kommer, og da fjerner jeg gjerne bladene. 

Den er selvsagt ikke den eneste blomsten som vokser i plenen. Tusenfryd er det mange av. Engkarsen har ikke vært så ivrig i år og nå er den uansett stort sett avblomstret, men til gjengjeld er det en del spaniablåstjerne som  plutselig dukker opp, og som kan skimtes øverst i bildet. De områdene med mest blomstring og lavest gress får stå litt til, men nå er mesteparten klippet.  

Men først ble blomstene som stod i veien plukket. Fuglestjernen egner seg godt i buketten. 
I går var jeg ute i hagen fra ti til ti, og da var jeg ganske mørbanket, men for en nydelig dag. I dag er det litt regn inn i mellom, men nå tror jeg det er opphold og da må jeg ut igjen. Rydde videre, for 10. juni skal jeg ha besøk av et hagelag fra Stavanger, og om hagen ikke blir helt striglet, det er den aldri, så må jeg i hvert fall rydde og luke litt. Ha en fortsatt fin søndag.

22 kommentarer:

 1. Det var et nytt bekjentskap! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Fint med blomstereng også, men en stor jobb å klippe gresset etterpå. Jeg hadde ikke så mye blomster i plenen i år, kun ett lite felt med engkarse som jeg ba mannen svinge utenom når han slo plenen:) Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjelder å ta vare på det som er fint, selv om det blir litt mer jobb etterpå :)

   Slett
 3. Forstår godt at du ikke hadde hjerte til å klippe plenen, med den lekre blomsten! Husker godt for et par år siden, da klipperen vår gikk i stå, og vi av forskjellige andre grunner ikke fikk klipt den. Vi måtte faktisk til med ljå :) Men selv om jeg vokste opp på et småbruk, hadde jeg glemt mine kunster med ljåen......Du kan si det ble et slit, he-he!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nummeret før ljå her også, men det slapp vi heldigvis med klipperen satt på høyeste nivå. Men ledningen kortsluttet til slutt, fikk vel nok. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg

  Den ville jeg også godt have i græsplænen:)
  Specielt ved huset i Sverige lader jeg ofte store dele af græsset være urørt - der er så mange flotte blomster!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har aldri fått til blomstereng her, det er for mye rotugress, men på fjellet har vi det og det er deilig, trenger ikke bed der. :)

   Slett
 5. Hei. Fint med blomster i plenen. Plen har jeg ikke, Så å klippe og vedlikeholde den slipper vi.Ønsker deg en god hageuke.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være fristende å droppe plen, men jeg liker så godt lukten av gresset :)

   Slett
 6. Nei, du kan da ikke klippe en sånn flott blomstrende plen! Så får det heller være at den blir lang å klippe etter en tid.
  Tusenfryd trives ikke til meg.
  Kanskje ikke så dumt å få besøk av hagelag. Da får en iallefall unna ting,)
  Ha en fin ny uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt som jeg pleier å gjøre gjennom hele sesongen må gjøres før besøk. Da kan vi kose oss resten av sommeren sier mannen (som har glemt at han holder på å bygge drivhus til meg), men jeg koser meg nå også jeg. :)

   Slett
 7. Vet ikke helt om dette kan kalles plen ;-D Mer for innmark å regne?! Nå kan du vel snart få et par sauer :-)) Her vokser også gresset sabla fort! Men grønt og fint er det :-)) Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du vet, før hadde jeg en kanin som hjalp meg. Lukter så godt med gress. :)

   Slett
 8. Så fine de er ornithogalum:)
  Spennende med besøk av hagelag, men slevfølgelig er det en del forberedelser.
  Flinke deg som holder på i så mange timer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. I fint vær går det av seg selv, og plutselig har en faktisk fått gjort litt. :)

   Slett
 9. Hei!
  Den er nydelig. Fint med blomster i plenen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 10. Fuglestjerner har jeg ikke hørt om, men lurer veldig på om det er det som spretter opp litt her og der hos meg også. Ligner de litt på gressløk før det kommer knopper og blomster?
  Ønsker deg noen fine dager i hagen og lykke til med besøk av hagelaget fra Stavanger! Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Bladene ligner på krokusblader med en hvit midtstripe, men de er mykere og legger seg ned før knoppene kommer. Usikker på om de ligner på gressløk før det igjen. :)

   Slett
 11. Hej Ingeborg!
  Den är så söt, den lilla stjärnblomman. Kallar den morgonstjärna, sluter sig till kvällen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør den, og så vidt jeg har registrert åpner den seg bare i sol, eller kanskje har det noe å gjøre med temperatur (for i dag er den åpen selv om det ikke er sol) :)

   Slett