mandag 17. oktober 2016

Himmelsblomma frø og knoller

Flere ganger i sommer har jeg tenkt at den kanskje ikke er verdt å ha, himmelsblommaen, for den har ikke blomstret så veldig mye i år, men så åpner en ny blomst seg og jeg blir helt slått av den skinnende blåfargen.

Jeg har skrevet om himmelsblommaen (commelina tuberosa sleeping beauty) før, og vist disse bildene også tror jeg. Jeg fikk noen frø av moren min, som også er hageinteressert. På pakken står det at den er god i beholdere, bed og stenparti. Jeg prøvde den i et bed i år, men det ble ikke så vellykket, i krukker er den bedre, men kanskje den vil ha det litt skrinnere hvis den liker seg i steinbed, får prøve det til neste år. 

Himmelsblomma er ikke vinterherdig, men den er enkel å overvintre, den har små tynne knoller som på en måte sitter i et knippe, og den overvintres på samme måte som georginer. Den trives i sol - halvskygge, høyden er 60 cm. Den blomstrer fra juli - september, men jeg så akkurat i dag at det er flere knopper som er i ferd med å springe ut her nå i midten av oktober. Men så har vi jo hatt ekstra bra vær, selv om det har vært litt kaldt om natten. 
 
Himmelsblommaen har dekorative "frøposer", her er et umodent frø. Den er enkel å så, og blomstrer første året. 
Her er modne frø. Jeg kniper av hele og lar de ligge oppi "frøposen" og tørke videre i en skål inne før jeg har dem i et kaffefilter. Jeg tror frøene opprinnelig er kjøpt på Impecta. Ha en fin uke. 

8 kommentarer: