søndag 20. mars 2016

Fuging mellom hellene

På den ene delen av terrassen har vi heller som er lagt i sand. Der vokser det utrolig godt og det går ikke mer enn et par sesonger så er hellene helt overgrodde. Kløveren har jo en fantastisk voksevillighet, og gress og alt mulig slags ugress også. Det hjelper ikke at det har vært et fint sted å finne lavendelavleggere, noe måtte gjøres. Valget falt på en fugemasse som skulle bli så hard som "betong".

Her er de grønne fugene frisert ganske nylig. Når det grønne er holdt nede er selvsagt fugene kjempefine, hadde det bare vart. Til venstre sees forresten den hvite sommerfuglbusken som ble altfor stor til å være her og som nå er flyttet med hell. Og bak den vokste lavendelen som før strødde mange barn rundt omkring i fugene. 

Først måtte hellene ordnes litt på, så måtte ugresset drepes og røttene måtte fjernes så langt ned som det gikk. Deretter ble fugemassen Pave Fix Plus fordelt ned i fugene. Det var litt av en jobb så vi måtte ta hver vår tørn. Her er Hald i gang. Etter noen dager er massen helt hard, som betong blir det beskrevet, men det viste seg å være en liten overdrivelse. 

Her har vi vel en tredjedel igjen. Nå er jo mange av disse fugene ganske brede, sikkert litt bredere enn det som ble anbefalt, men sånn ble det. Vanlig betong hadde sikkert vært enda mer effektiv, men vi så for oss at det ville bli ganske grisete og den fugemassen vi valgte var ganske tørr å jobbe med for så å stivne helt på egenhånd. 

Resultatet ble i utgangspunktet ganske bra, men det tok ikke så veldig langt tid før gresset begynte å vokse opp gjennom de nye "betongfugene". Mauren klarte også å klore seg gjennom. Vi har hatt en del maur under hellene, og de måtte kjempe seg ut i frihet, noe det så ut som de klarte helt fint. Med pulverisert betong som resultat.  
Det blir ganske spennende å se fremover når det begynner å bli fart på veksten hvor grønne fugene kommer til å bli, eller om de fortsatt kommer til å holde seg grå. Er det noen som har erfaringer med dette?

6 kommentarer:

 1. Hei! Nei, jeg har ikke noen erfaring med den typen fugemasse. Men jeg har erfart at gress og ugress finner alltid en vei inn mellom heller.Jeg har aldri hatt en ugressfri hellegang. Om de ikke kommer opp, så frøsår de seg i fugene. Men kanskje noen vet råd, og kan tipse deg om det. Lykke til, og god påske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende å se hvordan ugresset oppfører seg, kommer vel litt an på hvor mye av røttene jeg har klart å fjerne. Nei helt ugressfritt blir det vel aldri. God påske til deg og.

   Slett
 2. Nei, jeg har ikke noe erfaring med denne du nevner. Kjenner bare til fugesand som det ikke skal gro så godt i. Tror den er fra Sahara ;) Det virker til å begynne med, men etter en stund gror det like godt der som vanlig sand.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har fugesand fra sahara et annet sted, det spirer like godt i den som andre steder. Merker at oreganoen liker seg spesielt godt der. Ha en fortsatt fin påske.

   Slett
 3. Vi har heller på plassen å der koster vi bare vanelig sand mellom hver vår.
  Men det tyter opp ugress litt ute på sommeren.

  Det blir helt sikkert fint uansett hva du velger.

  God ny uke til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja litt ugress blir det vel alltid, men håper å begrense det litt. Ha en fortsatt fin påskeuke.

   Slett