søndag 13. mars 2016

Drivhusvask

Endelig har jeg tatt mot til meg og begynt på rydding og vasking av drivhus. Har jo ventet litt på det ideelle været, men  måtte bare innse at hvis det skulle bli gjort var det bare å gå i gang uansett vær. Så i et ganske jevnt duskregn ble alt båret ut, drivhuset ble dusjet innvendig med vaskemiddel og spylt. Nå venter jeg på at det skal tørke opp litt før alt bæres inn igjen.

Før jeg begynte måtte jeg bare pynte med en liten stemorsblomst. Trengte litt inspirasjon. Kjøpte et brett i går. Jeg sår mye stemorsblomster selv, men det tar en stund før de kommer siden frøene ikke er kommet i jorden ennå, så inntil videre får jeg nyte de som er kjøpt i butikken. 
 
Det ser jo litt ut som jeg har bakgårdssalg, men det er ganske mye som er stuet inn i drivhuset gjennom vinteren. Til venstre er undervanningskassen som jeg har skrevet om tidligere. lecakulene i pottene legges i bunnen av vanningskassen, selve pottene brukes til tomater. Inni selve drivhuset har jeg betonggulv, så alt blir dyrket i potter. Det var så mye skvallerkål der drivhuset skulle stå at det var ikke noe alterntiv å dyrke direkte i jorden. Dessuten er det veldig værhardt her, som du ser av treplatene der vinduer er knust, så jeg trengte et skikkelig fundament for at ikke hele drivhuset skulle blåse bort.

I drivhuset har jeg et helt vanlig høyt Ikea-bord som plantebord. Rundt mesteparten av bordet er det laget en kant, oppi her har jeg en voksduk, det gjør at når jeg skal reise bort kan jeg legge undervanningsmatter eller aviser på bordet, fylle på med vann og sette alle småpotter her, f eks basilikumen som trenger jevnt tilgang på vann og ikke får stå ute selv om sommeren.

Det ble litt stemorsblomster på trappen også. Ha en fortsatt fin søndag, jeg må ut i regnet igjen og rydde alt på plass. 

16 kommentarer:

 1. Da har du fått unna en god del vårforberedelser! Jeg har vært ute og raket og ryddet litt jeg også. Men drivhuset slipper jeg å vaske, for det står demontert i kjelleren. Men jeg har kjøpt materialer, så vi får satt det opp igjen. Denne gangen i treverk, så det kan stå av en storm :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også lyst til å bygge drivhus fra bunnen. Mitt står også værhardt til.

   Slett
 2. Deilig å se at du har begynt i drivhuset igjen! Jeg skal begynne der denne uken med skikkelig vask jeg også. Nå får det bare bli vår her! :)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var godt å få det gjort. Har litt rydding og vasking av potter og sånt igjen, men det hjalp med sjauen i går.:)

   Slett
 3. Ja,divhusvask er ikke det mest morsomme av hagelivet men godt å få gjort. Jeg vasker på høsten så slipper jeg på denne tiden:)
  Fikk virkelig lyst til å plante stemor når jeg ser dine vårblomster:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har grudd meg lenge for i år var det skikkelig rotete der inne, tenkte på å gjøre det i høst, men for meg er det enklere på våren allikevel, jeg har planter der inne så lenge. Ja, stemor gir litt kjærkommen vårfølelse.

   Slett
 4. Så fint du har kommet i gang med vårvasken:) Det ser koselig ut med mange potter som skal fylles med blomster etter hvert.
  Jeg må bygge et eventuelt drivhus fra bunnen av, for her blåser det skikkelig når stormene kommer. Tror ikke et vanlig kjøpt drivhus holder en hel vinter her en gang.
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det holder ikke alltid her heller, som du ser av platene. Skulle jeg valgt om igjen ville jeg også hatt et drivhus bygget fra bunnen av.:)

   Slett
 5. Det ser ut som om du har utrolig mye spennende i drivhuset ditt. Det er helt sikkert kjempekoselig der når alt har kommet på plass igjen. Nyvasket og alt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner å ordne seg nå, fikk til og med sådd litt der i går.:)

   Slett
 6. Takk for besøket i akeleiehagen.no og lenken som førte meg hit :-) Jeg gleder meg til å se mer av hagen din. Og så kommer det bok etter hvefrt skjønner jeg. Så spennende.

  SvarSlett
 7. Rengjøring er viktig i drivhuset. Med høy luftfuktighet vil det ellerst bli grønske etc.
  Men jeg må vente til tropiske vekster tåler temperaturen ute mens det pågår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var en del grønske ja, en del flott mose faktisk. :)

   Slett
 8. Känns härligt att komma igång, har inte städat ur växthuset än, är lite fundersam om våren verkligen är här. Är det fint på Påsken, så får det bli gjort då. Fina soliga dagar har vi haft nu, hoppas det fortsätter så.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Påsken er en fin tid til å få gjort klart i hagen. Ha en fortsatt fin dag.:)

   Slett