tirsdag 30. juni 2015

Sommerblomstredderen

Et av forsommerens små høydepunkt er når et av de lokale hagesentrene holder posesalg sånn omtrent på denne tiden. Fyll en pose for hundre kroner. Riktignok var posen litt fuktig av regnet som har vært, noe som kunne ha minsket mulighetene for å fylle posen skikkelig med risiko for at posen revnet. Syns også den var mye mindre enn jeg husker at den var i fjor, men allikevel er det utrolig hvor mye det er mulig å få oppi en liten papirpose. Det som lokker er kombinasjonen av å kunne gjøre et godt kjøp og samtidig redde skrale planter som ellers er dømt til å dø sakte i en container. For jeg vet jo at det er stor sannsynlighet for at de kommer seg når de får litt god jord og stell.

To klokkeblomster. Kanskje litt skrale, men potensialet er der. Den rosa har jeg funnet ut heter Campanula sweet me og den blå kan kanskje være en Campanula isophylla. Mange campanulasorter overvintrer godt her i sone 2 og jeg har mange forskjellige blå både i bed og krukker. Den ser kanskje ikke så festlig ut nå denne røde chrysantemumen/margeritten. Potten var ikke merket, men tror det må være noe sånt. Det er mange knopper som foråpentligvis bare venter på å få sprette ut. Denne planten var forøvrig så stor at det er utrolig at jeg klarte å få plass til noe annet i posen i det hele tatt.

Flere i samme familie. Hvit Chrysantemum frutenscens og gul margeritt stod det på pottene. Pottet om i store potter regner jeg med at de tar skikkelig av.  

Denne tvillingblomsten (diascia) er egentlig en hengeplante, men den går like godt i en stor krukke. Litt mismodig er den over tilværelsen, men alt ser allerede lysere ut her den er plassert sammen med kjempetagetes som foreløpig ikke har noen hast med å vokse. 

Enda en chrysantemum frutenscens merket farget - altså rød. Den har også potensiale.
Med på lasset var også en hagenellik (dianthus) som det blir spennende å se hva blir ut av, den var ikke merket verken med det ene eller det andre. Jo den var merket vinterherdig, så sammen med i hvert fall den blå campanulaen kommer den kanskje igjen også til neste år. Pleier egentlig ikke å kjøpe så mange sommerblomster, men når det skal gjøres en god gjerning så må en trø til. Hm. Kanskje jeg må opp igjen og kjøpe en pose til.

5 kommentarer:

 1. Hei! Her kan du få mye fint i hagen, bare for en hundrelapp. Lykke til :) Hilsen Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Gøy å prøve å få det til å vokse igjen.

   Slett
 2. Posesalg er spennende, og det er jo mye blomster for en billig penge. Håper de vokser seg store og fine!

  SvarSlett
 3. Posesalg høres ut som en god oppfinnelse, med mulighet for å spare noen kroner. Det er aldri feil. Koselig innlegg.

  SvarSlett
 4. Ja, kunden får rimelige blomster og butikken slipper å kaste. Bra for alle. Ha en fin kveld, i dag sitter jeg (nesten) bare ute i hagen og nyter.

  SvarSlett