lørdag 27. juni 2015

Er dette en nikkesyrin?

Jeg syns det er spennende å kjøpe ting jeg ikke vet hva er, ofte blir det en hyggelig overraskelse sånn som med denne busken. Den var selvsagt på supersalg fordi merkelappen var borte og ingen visste hva det var. Det kunne jeg ikke motstå. Det kan ha vært i 2008. Nå er busken over to meter høy og med disse flotte blomstene som blomstrer nå i juni. Jeg har stammet den opp og har den innerst i et staudebed. Har alltid tenkt at det var en nikkesyrin, men det er selvsagt bare fordi den har nikkende blomster og ligner litt på en syrin. Har funnet bilder av lignende nikkesyriner, men kanskje er det også andre alternativer?

Kan dette være en nikkesyrin?

12 kommentarer:

 1. Den ligner veldig på min Ungarske syrin. Kan være ulikt navn på samme busk... Fin er den i hvertfall! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er kjempefin. Du, må spørre deg om en ting i tilfellet du skulle komme til å se svaret mitt. Har vært inne på bloggen din, men går det bare an å kommentere med google pluss? Det har ikke jeg, og fikk det ikke til.

   Slett
 2. Jeg tenkte også at det ligner Ungarsk syrin. Jeg hadde en der jeg bodde før, og den ble helt enorm :) Hilsen Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg veldig spent på hvor stor min kommer til å bli.

   Slett
 3. Ja, det er en nikke/ ungarsk syrin! For første gang blomstrer en sånn her også som jeg fik som en liten avlegger. De er veldig fine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da noterer jeg ungarsk nikkesyrin. Jeg liker den også veldig godt, både farge og form.

   Slett
 4. Du ser det best når blomstene har åpnet seg antar jeg.
  Nikkesyrinen blir jo mye lysere da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne blir mye lysere når blomstene åpner seg.

   Slett
 5. Nikkesyrin er flott! Jeg tenkte jo også at det er en sånn, men vet ikke helt om det finnes alternativer. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig fornøyd med at jeg har fått på plass at det er en nikkesyrin, har tenkt at jeg skulle sjekke lenge.

   Slett
 6. Min måtte jeg fjerne, for den tålte ikke vinden her. Veldig synd, for den er så fin. Men etter ørten stokker, staur og tau, så gikk det ikke lenger. Den bare veltet i vindkastene.
  En veldig flott syrin!
  God søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd at du måtte ta den bort. Jeg har det ganske vindfullt i hagen min, men akkurat denne står lunt. Håper det går greit selv om den blir høyere etter hvert.

   Slett