mandag 15. november 2021

Gråfargede planter hele året

 Fra fargesprakende valmuer til det grå. Jeg liker jo veldig godt planter med grågrønt bladverk, det kan være alt fra Lavendel via Oliven til Pil i forskjellige nyanser. Men her kommer noe helt annet. 

Tidligere i høst kjøpe jeg denne planten, som heter Angel Wings. Jeg har satt den i en lett sinkkrukke sånn at det blir enkelt å ta den inn, for det er en plante som mest sannsynlig må overvintre inne. Foreløpig står den under tak i utestuen. (Den har ikke rutete bladverk :D)

Lammeøre koser seg ute hele sommeren, en flott staude syns jeg, i år har de ikke blomstret her, men det er ikke noe savn. 

Malurt Nana er et hyggelig bekjentskap. Jeg trodde ikke de skulle klare den langvarige kulden vi hadde sist vinter, spesielt siden jeg nettopp hadde delt og flyttet, men jammen meg klarte den seg godt. 

Disse to liker seg godt sammen, nærmest Ullvier og bak en Pil jeg ikke har navnet på, jeg tenker liksom rødpil, men det er ingenting ved planten som skulle tilsi at den heter det. 

Samme to planter, det er utrolig med disse fargene i hagen, en liten pause fra alt som krever oppmerksomhet. De tåler i hvert fall mye, både regn, vind, saltråk, kulde. Tror dette må være et av de verste stedene i hagen å være plante. 

Ikke noe tegn til vinter her foreløpig, bare masse regn og vind, men vi hadde faktisk noen fine dager i helgen, og de ble brukt i hagen. 
Ha en fin ny uke!

18 kommentarer:

 1. Jeg er også glad for de grå og næsten sølv-agtige blade og synes de lyser op i haven på en fin måde. Sjovt billede af dine englevinger med ternet sollys
  - men også pilen, malurten og lammeøre står så flot i din have. I denne grå tid kan man jo også fejre de grå planter:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, pil og ullvier begynner å slippe litt blader nå, men ellers ser de andre ut som de har gjort siden i sommer, og de lyser litt ekstra opp i hagepartier som nå ikke har sol lenger når den står så lavt på himmelen. :)

   Slett
 2. Grå planter hele året har jeg også, for de er jo så fine. Jeg har lammeøre som ikke får blomster. Nana er så flott.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mine lammeøre har ikke blomstret på lenge, men jeg er enig, blomstene er ikke noe særlig :D

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Den grå färgen passar in var som helst, riktigt fint hos dig. Har också lammöron som jag gillar. I mina krukor och balkonglådor har jag varje år njurvinda "Silver Falls" , dichondra repens. Den är fortfarande fin, så de får hänga kvar, trots att de andra blommorna vissnat. Malörten är väldigt dekorativ.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, silver falls er også fin, veldig lenge siden jeg har hatt den, kanskje jeg skal prøve igjen. :)

   Slett
 4. Gråt og hvidt er fine og elegante farver, så jeg kan godt forstå, du efterhånden har en lille samling.
  De ternede blade er sjove og godt fanget ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det nøytraliserer litt alle fargene, som kan bli litt vel til sammen, og det lyser opp i mørke partier, kommer nok til å tenke mer hvite blomster også etter hvert :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  Fint med kontraster i bladverk - og det sølvgråe popper jo frem mellom alt det grønne. Det er få planter med den fargen for mitt klima. Lammeørene forvinner etter ettpar vintre selv om de skal være hardføre.
  Ha en fin ettermiddag,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke alt som fungerer etter vaskeseddelen. Mitt første forsøk på Lammeøre resulterte også i at de forsvant etter noen få år, men jeg tror jeg konkluderte med at det var at de stod i for våt jord. Ullvier skal være herdig til sone 8. :)

   Slett
 6. Sølvgrått er perfekt til å fremheve andre farger, og fint i seg selv. Lammeøre overlevde så vidt siste vinter. Malurt har gått ut flere ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja, det kan være litt for spennende å se hva som overlever vinteren, og i fjor var det jo ekstra kaldt, i hvert fall her. Men begge klarte seg, til tross for 13 minus og barfrost i lange perioder. Håper ikke det blir like kaldt i år :)

   Slett
 7. Det er en fin samling grå planter. ‘Nana’ har så smukke blade. Det var godt, den klarede vinteren. Lammeøre er min favorit. Jeg er heller ikke så begejstret for blomstringen, så det gør ikke noget, når den udebliver.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt litt problemer med å få Lammeøre til å trives før, og flyttet litt rundt på den, men nå ser det ut til at den trives bedre, heldigvis :)

   Slett
 8. Vackert med de olika silvergrå bladen. Det är en fin tillgång i trädgården och lugnande för ögonen.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan faktisk bli for mange farger også :)

   Slett
 9. Lammeøre er flotte! I vinter døde de her, så i høst har jeg kjøpt meg ny. Malurten var flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har plutselig lammeøre over alt, de gikk fra å ikke trives til å dukke opp steder jeg ikke visste at jeg hadde hatt dem. Flyttet mange tidligere i sommer, og til våren kan jeg ta en ny runde :D

   Slett