onsdag 14. juli 2021

Utvidelse av enda et bed

Det kan kanskje se ut som hagen blir mer og mer komplisert med flere og større bed, men egentlig skal det bli enklere. Det er i hvert fall planen. 

Dette er en del av bedet som er akkurat som før. Den hvite benken bakerst står inne i den nye delen. Her er forresten Hosta Halcyon og en markdekkende Storkenebb, Kantabstorkenebb Karmina. 

Den gamle delen av bedet går helt bort til jentenes gamle lekehytte, overdekket med Klematis Montana Rubens, som ikke blomstret på sitt beste i år. Den høye rosa er Akeleiefrøstjerne, og er avblomstret for litt siden..

Inneklemt på andre siden av en liten steinlagt sti inn i bedet står denne lille, gule alunroten. Hver gang jeg ser den tenker jeg at den bør flyttes, spesielt nå som bedet har fått mer plass. De lilla blomstene tilhører Valurt. 

Den gamle stien er nå utvidet litt. Bakerst skimtes alunroten. Til venstre i bildet stod det før en gammel deutziabusk som er historie, og det gir mer lys inn.

Dette er et bilde av bedet før jeg startet i vår. Den nye delen ligger innover i mørket.

Tujahekken er klippet og benken plassert.

Trebladgilleniaen blir større for hvert år.

Storstjerneskjermen liker seg her.

Ny sti inn til benken. Alle plantene jeg har vist ligger til høyre og bakover. Etter hvert har jeg plantet til de åpne områdene her også, alle er kortreiste planter som er spadd opp andre steder i hagen og flyttet hit, og noen frøsådd. 

Dette kommer til å bli et fint sted å sitte i morgensolen, eller i skyggen om ettermiddagen, det er fint å ha noen sånne sitteplasser også, og plantene kommer helt nært. Tujahekken bak har blitt klippet (øverste bildet), sånn at det slippes inn mer lys, men her hvor benken står er det vel skygge fra 12-13-tiden, så her står skyggetålende planter. 

Nærmest Småhjerte, men resten av det rosa er Storkenebb Karmina, den strekker seg fram over alt i bedet, akkurat som tenkt. Jeg sitter på benken og fotograferer. 

Vi har hatt skikkelig regn her fra i går ettermiddag til i dag formiddag, men nå er solen tilbake, og jeg gleder meg til å fortsette i hagen.
Ha en fortsatt strålende uke

14 kommentarer:

 1. Så flott det ble med benken på plass. Ja, en må prøve å gjøre bedene enklere for en selv. Stjerneskjerm formerer seg som ugress her, så snart må jeg klippe av frøstandene.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er lurt å klippe av frøstandene, og så blir en ikke fristet til å så for mye heller. :)

   Slett
  2. Fine overiktsbilder fra hagen din med fie sitteplasser.

   Ha en fin dag!

   Slett
 2. Dejligt at kunne udvide bedet med planter man henter andre steder i haven, og fint ser det ud! Den hvide bænk midt i et hav af stauder ser dejlig ud mod den flotte thujahæk, og sikke nogle fine stenbelægninger du har lavet!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok å ta av. Jeg liker å plante tett, noen ganger går det og noen ganger ikke, da er det kjekt å kunne flytte planter som ikke trives der de var ment å stå. :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Det blev riktigt fint, det blev en fin plats att sitta och njuta av allt det vackra. Jag har också en rabatt som jag borde göra om och flytta växter. Det får bli när det blir lite svalare.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med sånne prosjekter syns jeg, men det kan bli for varmt :)

   Slett
 4. Trebladsgillian är en favorit! Lite som en annan favorit hos mig, den vita violrutan :) Värmen är helt galen här på ön, jag orkar ingenting och trädgården och växterna börjar sloka nu, ge upp...
  Hoppas vi får lite regn snart!
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har det blitt en litt kjøligere værtype, med litt regn inn i mellom. Håper dere også får regn. :)

   Slett
 5. Ser ut som tet blir en bra sitteplass. Ja, endringer og forenklinger i hagen er noe det stadig jobbes med. Trebladgillenia er en av mine favorittstauder :) God helg!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med sitteplasser, men jeg har ikke fått sittet der så veldig mye ennå :D

   Slett
 6. Härligt med sittplats i skugga! De här varma dagarna när jag suttit i skuggan har jag tänkt på grannarna runt där jag bodde förut. Nyinflyttade började med att ta ner så mycket träd som de kunde... ..ingen skön skugga där.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skygge er viktig (selv om vi her ofte trenger all den solen vi kan få i vårt kjølige kystklima) jeg klarer ikke å sitte i direkte sol særlig lenge. :)

   Slett