tirsdag 2. februar 2021

Vestlandsvinter

 Vi er ikke bortskjemt med vinter og snø her langs kysten, er vi heldig får vi kanskje en ukes tid med litt slaps, og det er lett å bli litt misunnelig på alle de flotte vinterbildene fra steder med kaldere værtyper. I år  har vi derimot foreløpig hatt en fem, seks uker, og det sies at vinteren skal vare i to uker til. Og jeg som hadde kjøpt en Steinrose, som ikke er så herdig, og har et Oliventre i min åpne utestue. Kan kanskje ikke regne med at det går, men samtidig er vinteren så fin og lys og hvit, sol har vi også hatt litt av, og kanskje kan det være verdt det ...

Jentene sin gamle lekehytte er nå helt dekket av Klematis Montana Rubra, foran en formklippet Myrteleddved og til høyre vokser Eføy og Klematis President. Det grønne skapet med turkis dør er et gammelt avfallsskap som jeg har potter i. 

Helt inntil terrassen vokser et Kristtorntre, jeg beskar det ganske kraftig for et par år siden, og hadde tenkt å fjerne det helt, men så kom det seg så fint at det får stå litt til. Kristtorn tåler godt beskjæring. 

Like ved er pergolaen, som tidligere var jentenes føysestativ (disse/huske). Her vokser en stor rose, en slags prestegårdsrose, og en Vivendel. Vivendelen var bare en liten stilk da vi flyttet hit, men nå må den holdes ganske godt i sjakk. 

På sørsiden av pergolaen står en gammel kurvstol det ikke er mulig å sitte i lenger, bak den vokser en stor Bambus, som nesten er vintergrønn. 

En liten Julerose stakk opp av snøen litt tidligere, men nå er den helt dekket. 

I urtebedet ved terrassen står visne Oreganostilker. 

Og i andre enden av urtebedet står en stor Salvie, som fortsatt har de grågrønne bladene sine nesten intakt. Ved siden av den står en Vintersar. 

Skråningen på nordsiden av drivhuset er et evigvarende prosjekt. Hadde en stor Sølvpil her tidligere, men den veltet i det minste vindpust, så til slutt måtte vi fjerne den. 

Fra drivhuset går det en steintrapp nedover mot kjøkkenhagen, som er lengst borte i bildet, de to vintergrønne buskene var noe av det første jeg plantet her. 

Nede ved garasjen står blant annet en krukke med lyng. 

Lyng er plantet flere steder i hagen. 

På terrassen står en krukke med en vissen Hortensia, men den har faktisk fått litt grønne knopper, tross for flere uker med minusgrader. Det blir kanskje vår snart allikevel. 

Ha en fortsatt fin uke!

12 kommentarer:

 1. Så morsomt å se snøbilder fra hagen din. Nei, det er vel ikke så ofte du opplever vinter hos deg. Jeg er likevel mmisunnerlig på ditt milde klima, for jeg kunne gjerne hatt mer av det her. Er det ikke sånn vi mennesker er, for vi tror alltid at gresset er grønnere på andre siden av gjerdet.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den perfekte mellomtingen er ikke enkel å finne :)

   Slett
 2. Det er lyst og vakkert med all snøen ja, men nå er det nok.
  Blåregnen din i forrige innlegg er noe jeg drømmer om hver vår. Min plante har ikke blomstret enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det høres litt lenge ut med to uker til. Jeg hadde min blåregn kjempelenge før den begynte å blomstre, men til slutt kom den :)

   Slett
 3. Fine bilder fra vinterhagen din. Dere har mer snø enn vi har litt lenger sør.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan ikke huske sist vi hadde så mye snø så lenge :D

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Jag njuter av att det är riktig vinter med ren vit snö. Är inte förtjust i när det är blött och regnigt och ingen snö alls. Ser fint ut i din trädgård. Klematisen ser så frodig ut.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg foretrekker også snø framfor regn om vinteren, men nå syns jeg det begynner å bli nok :D

   Slett
 5. Her nyder vi også et hvidt landskab for tiden, og frostgrader både nat og dag, men der kommer jo nogle dejlige billeder ud af det.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt med noen snøbilder, men nå har det vært kaldt så lenge her at jeg frykter for at en del planter ikke skal klare det, krysser fingrene :)

   Slett
 6. Hei!
  Vinterhagen din er fin. Den blir veldig forandret, og det er spennende med forskjellige uttrykk.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regnfull vinterhage og snøfylt vinterhage er to helt forskjellige ting, men nå vil jeg faktisk helst ha regn igjen :)

   Slett