tirsdag 20. oktober 2020

Drivhusplassen

 Det er som om denne drivhusplassen aldri blir ferdig, men det går i hvert fall framover. 

Selv om det fortsatt er rotete utenfor drivhuset så begynner det å bli koselig. Jeg har fått enda en kompostbinge, så nå har jeg to, og vedskjulet helt borterst i bildet er revet, det skal bli et nytt og litt høyere tak her. 

Det skal legges heller på hele plassen. Grus gir altfor mye lukearbeid. 

Heldige meg får hjelp av Hald til å legge ferdig hellene, nå har vi lagt alle vi hadde, og må ut og kjøpe flere, håper å få tid til det i høst. 

Jeg la tidligere ut et bilde av Schneewitchen i knopp, den hadde en blomstring tidligere i sommer, og en større nå som altså ble avfotografert her, i sol. 

Rosen er plantet i overgangen mellom rødt mursteinsgulv og de grå hellene, som ligger et trappetrinn høyere. Håper det kan bli en koselig rosebusk etter hvert som den får vokst seg til. 

Jordskokkblomstene har vært en fargeklatt her i høst, jeg har et par meter med jordskokk langs kanten. 

Utenfor drivhusvinduet vokser en krukke med Mynte, tror det er eplemynte. Innenfor vinduet skimtes en rosa Ynde, men den har jeg tatt inn nå. 

På vei for å hente en spade begynte jeg plutselig å legge de røde mursteinene ferdig. Det har vært litt av en jobb, for det har måttet hakkes sementrester av mange, men nå er gulvet lagt ferdig så langt som vi har stein. Sand er også lagt i fugene etter at bildet ble tatt. 

Mellom komposten og arbeidsbordet har jeg plantet en Storkenebb, er ikke sikker på hvilken det er, har blitt flyttet og delt, men tror kanskje det kan være Bremdream, den ligner i hvert fall. 

Trappen går opp fra drivhusplassen og til hagen på sørsiden av huset. På hver side av trappen står potter med avleggere og venter på neste planteloppemarked. 

Det ble en fin helg i hagen, jeg ble ikke helt ferdig med alt jeg hadde tenkt å gjøre, men nå har regnet kommet og da må det bare vente. Får rydde litt inne i mens, det trengs.
Ha en fortsatt fin uke, regn eller snø eller hvilket vær det nå er.

12 kommentarer:

 1. Så fint det blir utenfor drivhuset med de grå hellene. Det blir mindre luking ja, for i bare grus er det nesten umulig. Spesielt i subbus gror det mye. Den hvite Schneewitchen blir nok veldig fin der.
  Ha en flott dag.

  SvarSlett
 2. Deilig med alt som er gjort.
  Jeg synes også det blir fint og "rent" med heller utenfor drivhuset.
  Ha ei nydelig uke,
  lena

  SvarSlett
 3. Det ser veldig koselig ut allerede. Så heldig, som har egen hellelegger!

  SvarSlett
 4. Hej Ingeborg!
  Det ser fint ut med marksten vid växthuset. Allt som underlättar, så man slipper rensa ogräs, är bra. Växthuset är vackert med de smårutiga fönstren. Nu har solen gått och gömt sig hos oss. Det är grått och blött.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Nå ja, her er vi også optaget af belægninger for tiden, så jeg føler mig næsten som kollega. Det er er stort arbejde I har gang i, men det skal nok blive rigtig godt. Fint med de gamle røde sten som kontrast til betonfliserne sammen med dine forskellige planter!

  God arbejdslyst kollega!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en blir aldri arbeidsledig når en har hage, gleder meg til jeg kan få det ferdig og ryddigere, men nå gjelder det mest å bli ferdig før vinteren :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg!
  Fint å se spennende steder i hagen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo noe rundt et hvert hjørne, og det er så deilig å få realisert planer som har surret rundt i hodet lenge. :)

   Slett