tirsdag 13. oktober 2020

Blomstrende stauder akkurat nå

Det er fortsatt mange stauder som blomstrer i hagen, og fortsatt fint vær, men en merker godt at det blir tidligere mørkt, og at større deler av hagen blir liggende i skygge mesteparten av dagen. 

Høstanemonenes blomstring pleier å være så som så her, men i år har den vært fantastisk, og ser ut som den skal fortsette en stund til også. 

Månestråle, eller Voksklokke, har blomstret fantastisk lenge, og bedre enn noen gang her, det er fortsatt både blomster og knopper igjen. 

Denne høstastersen er ikke så gammel i hagen her, kanskje to år, men i år lyser den fantastisk opp i dette bedet. Jeg kjøpte den umerket på et planteloppis, men tror det er Høstasters. Alle disse tre staudene vokser i et langt bed helt øverst i hagen, et bed som nå har ganske mye skygge. 

Selinum er en høy staude med en magnetisk drakraft på insekter. Egentlig bør blomstene knipes før den setter frø, for den selvsår seg litt, men det er vanskelig å gjøre. 

Dette bedet får også ganske mye skygge, og da lyser de hvite blomsterskjermene opp. Fortsatt blomstrer både rosen Heritage og rosa Blodslirekne her. 

Rett bak bedet med Selinum blomstrer det lille treet Sakalinebeinved, jeg kaller dem blomster selv om det er frukter med frø. Dette bildet ble tatt for noen dager siden, og nå er alle bladene falt av. Fortsatt er det mange flere blomster i hagen, Storkenebb er en av dem som fortsatt har en god blomstring igjen, men det blir ikke med noen bilder av dem denne gangen. 

Det ser ut som det blir en fin dag, håper jeg får litt tid i hagen før det blir mørkt. 
Ha en fortsatt fin uke. 

11 kommentarer:

 1. Så mye fint som fortsatt blomstrer hos deg! Morsomt at din asters klarer seg fint i skyggen. Min står med knopper nå, men er redd at frosten kommer før den får blomstret. Så jeg vurderer å flytte den.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er overrasket over hele astersen, for jeg har aldri fått dem til å blomstre før. Jeg antar at den klarer å ha det skyggefullt nå fordi den har fått nok sol tidligere da solen stod høyere på himmelen :)

   Slett
 2. Wow, for nogle flotte blomster på din Selinum.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 3. Fine høststauder som blomstrer hos deg. Høstanemone får jeg ikke til i hagen og de er jo så fine. Selinum har jeg aldri sett før.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Takk for tipset om Selium er alltid på jakt etter nye høstblomster. Nå har jeg bestilt frø fra England.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mine høstanemoner har ikke vært supre, før nå, og jeg har hatt dem i mange år. Det er kanskje sikrest å kjøpe frø, ellers kunne jeg ha sett om det blir noen modne her hvis du vil :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg!
  Det er så fint med høstblomstring. Her begynner de blomstrende staudene å tynnes ut i rekkene. Det skal bli spennende å se hva som klarer seg gjennom natten. Nå er det + o.4 grader ute. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dere har jo sikkert fått snø nå, her er det regn som gjelder, men mye som blomstrer fortsatt :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Så vackert med höstanemoner, de trivs inte hos mig. Månestråle är fin. Mina astrar har precis börjat slå ut, trevligt med lite höstfärg. Din Selinum ser väldigt spännande ut. Tror inte jag sett den förr.
  Idag har vi soligt och fint.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker Selinum veldig godt, men, ja, den er kanskje ikke så vanlig, et godt kjøp var det i hvert fall :)

   Slett