mandag 3. august 2020

Matauk

Jeg vil ikke akkurat kalle grønnsaksdyrkingen min for selvbergende, men det hender at et og annet spiselig finner veien til middagsbordet. I går da vi kom hjem fra siste ferieuke og ikke hadde poteter kom vi plutselig på at vi hadde poteter i kjøkkenhagen, veldig greit. 

Agurken er høstet en stund allerede. 

Basilikum trives foran tomatplantene, tomaten som kan skimtes til høyre er en svart sort med frø fra tomater fra butikken. Håper de blir modne. 

Hvitløk høstet for en stund siden og lagt til tørk, men kan jo spises nå også. 

Jeg kan ikke akkurat skryte av en stor jordbæravling, de jordbærene som vokser i pallekarmene blir spist av sneglene før jeg får tatt dem, jeg har månedsjordbær rundt omkring som kan nytes i øyeblikket, akkurat disse henger i drivhuset, og skulle sikkert egentlig hengt på et litt kjøligere sted. 

I år ser det faktisk ut til å bli litt paprika, men det går nok en stund til de kan høstes.

Runde to med salat måtte inn i drivhuset for å tørke litt opp etter mye regn, håper de blir like fine som første runde. 

Det er mye tomater i år, dette er av typen cherrytomater, tror jeg. Disse bildene er fra før vi dro, i går kveld kunne jeg høste de første røde til middagen. 

Vi har bare er vært borte i en uke, men når jeg ser på hvordan mye har vokst, blomstret og avblomstret, virker det mer som en måned, det er bare å brette opp armene og gå i gang, fint vær i dag, så jeg satser på å få gjort litt.
Og så et sukk, hvorfor må alltid det som for eksempel Blogger kaller for oppgradering og videreutvikling og bedre, i realiteten bli mye verre? Er det bare meg som vil at alt skal være som det var, tenk om noen stadig kom og ommøblerte i stuene våre, eller flyttet inngangsdøren og skiftet lås? Jeg føler at noen har gjort det på min blogg nå, det ser for eksempel ut som jeg må krysse av for etiketter og ikke kan lage nye, sukk, det tar jo en evighet.
Ha en fin ny hageuke, tross alt.  
 

12 kommentarer:

 1. Det er jo morsomt å høste egne grønnsaker! Jeg var på besøk hos noen vi kjenner sist helg, og de hadde en fantastisk kjøkkenhage. Jeg blir litt misunnerlig når jeg ser hvor flotte grønnsaker de høster :)
  Men jeg får nøye meg med egne poteter og krydderhage :)
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Egne poteter og krydderhage høres helt fint ut syns jeg :)

   Slett
 2. Jemmen bra dere kom på det, da! Litt matauk er noe av det triveligste med hage :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid like lett å huske på alt sånn i farten :D

   Slett
 3. Hei Ingeborg!
  Synes du har ganske mye grønnsaker. Fint å kunne hente poteter i egen hage.
  Hvordan gikk det med potetene du satte i vår?
  ha fortsatt fin uke i hagen.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns kanskje antall poteter pr plante var litt få, virker som det var mange flere emner som ikke vokste. Lurer på om det kan ha noe å gjøre med at mye av lauvet ble spist opp av snegler. De potetene som faktisk ble noe av ble veldig gode, alt er ikke høstet ennå. :)

   Slett
 4. Du har godt utvalg av grønnsaker og urter, det er kjekt å dyrke noe som kan spises.
  Jeg har også problem med Bloggers endringer, det skaper irritasjon.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig irriterende, jeg klarer f eks ikke å komme inn på selve bloggsiden uten å gå ut og så inn igjen. Bildene måtte jeg inn og endre størrelse på tre ganger før de var små nok. Bare forverring slik jeg ser det, jeg vil helst ha alt som det var :D

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Det är riktigt trevligt att plocka in egna grönsaker. Tomaterna har jag inte smakat ännu, men många gurkor. Har bara tittat runt på nya blogger, gjorde mitt senaste inlägg med det gamla. Tyckte som du att det verkade osmidigt, men skall testa med nästa inlägg.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Får håpe at det går seg til, og at de rydder opp i ting som ikke fungerer. Tipper at de som lager systemene ikke bruker dem i praksis. :)

   Slett
 6. Kjekt med matauk:-) Her er det bare agurk, tomat,druer og fiken. Det har blitt mindre for hvert år, og krever jo endel stell.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg går mer og mer over til flerårige matplanter, men så er det noe som frister hvert år da :)

   Slett