torsdag 21. juni 2018

Petunia og sukkulenter

Petunia er en sommerblomst jeg så og si aldri kjøper, men nå falt jeg for disse små, røde. Og så må jeg fortelle en ting - i dag så jeg en skjære som drepte og spiste en brunsnegle.

Jeg har hengt dem på veggen, der er ikke så mye annet i år for vi hadde jo tenkt å male. Så langt har vi ikke kommet. 

Ville ikke sette dem i terrakottakrukker, selv om det sikkert hadde vært fint, men med litt rester av spraymaling ble jo to helt vanlige svarte plastpotter helt ok. 

Denne derimot står i en liten terrakottakrukke og trives godt med det, har jo vært ekstra kjekt med planter som ikke trenger så mye vann i vår, men nå får alle mer enn nok. 

Jeg aner ikke hva disse heter, fikk dem på en hagevandring en gang for mange år siden. Det er jo inneplanter, de får oransje små blomster på lange stengler, nå er de pottet om og står ute. . 
I dag har jeg begynt å klippe på tujahekkene, det er jo litt gøy, litt meditativt, og så lukter det så godt. Jeg klipper så høyt jeg når, og så får Hald ta resten. Det som ikke er fullt så gøy er å rydde opp etterpå, men det må jo gjøres. Ha en fortsatt fin uke, jeg vil gjerne ha flere skjærer i hagen som spiser snegler.

20 kommentarer:

 1. Hei
  Jeg kjøper heller aldri Petunia, men denne var jo rålekker. Hagesentrene burde tatt inn planter med flere uvanlige farger.

  Ønsker deg en fin dag.
  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt artig med litt annerledes farger :)

   Slett
 2. Flott petunia! :) Jeg må så petunia hvert år, er så glad i dem. Husker dem godt fra barndommen. Stakkars brunsnegle, men heldig for deg. :) Stilig farge du fikk på pottene. De nederste ser ut som zebra cactus/plant, også kalt succulent aloe zebra

  SvarSlett
 3. Jeg er også blitt mer begeistret for Petunia - Million Bells. Så fin den ble i kombo med fargen på potten. Nå skal jeg endre holdning til Skjæren:) Du spurte om Orion og Lapelle blomstret samtidig. Min erfaring er at førstnevnte blomstrer langt lengre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er Orion noe å tenke på etter hvert. Jeg liker stauder med lang blomstring, selv om Vapelle har nydelige blomster den også. :)

   Slett
 4. Spennende at skjærene dreper brunsnegler. Jeg skal også snart klippe thujahekken og det behøves. Plutselig vokser de litt for mye.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de vokser fort, og jeg oppdaget i går at det er et vepsebol i den ene, måtte flykte fra stedet, men de brydde seg ikke når jeg ikke kom for nær. :)

   Slett
 5. Jeg var heller ikke så begeistret for petunia tidligere,men nå har jeg hatt de et par år og har blitt veldig glad i de. Jeg har hatt de vanlige store klokkene, og de må jo plukkes jevnlig for å holde seg fine. Men da belønnes en med en farge- og blomsterprakt som er helt vidunderlig. Vet ikke om million bells som du har må plukkes, de har jeg aldri hatt. Fargen du kjøpte var nesten litt uvanlig, men kjempefin. Kommer til å bli lekker når den får vokst seg til. Potta var dritkul, om det er lov å si det.
  Jeg har også en sukkulent som din med de rødrosa blomstene. Den blomstrer nå med mange blomster. Jeg plantet den ut i hagen for noen år siden, og har klart seg bra.( H3) Den andre sukkulenten er en aloe,og ser at Elisabeth Solum har et navneforslag på den.
  Så flott at skjærene tar brunsnegler. Jeg er ikke så plaget av de, men finner 3-4 stykker hvert år.
  Lykke til med tujahekken og god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har så godt som ingen erfaring med petunia, store eller små, så jeg vet ikke om disse må plukkes, men det er kanskje ikke utenkelig. Ja, jeg ble også fornøyd med potta :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg!
  Ja - de spiser snegler! Jeg har mange skjærer i hagen og jeg har nesten ikke snegler. har ønsket meg tujahekk lenge (faktisk) men det er litt for kaldt for den - kan hende jeg prøver likevel. Da må det bli 'Brabant' den er litt herdigere enn'Smaragd'. Men smaragd synes jeg er finere :)
  God helg,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også mange skjærer, men har aldri tatt en på fersken i ferd med å myrde en snegle før. Min tujahekk heter Plicata og blir kalt for kjempetuja, ble anbefalt den framfor Brabant fordi den tåler vinden bedre. :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Jeg er veldig begeistra for petunia i forskjellige varianter. Bare plukke de jevnlig så blir de fine. Det kryr av skjærer her. Kunne de bare ta noen snegler hadde det vært topp. Fin midtsommer til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du om de med små blomster skal plukkes også? :)

   Slett
 8. Hei Ingeborg.
  For en smart ide å spraymale vanlige potter! Jeg har petunia ogSurfina hvert år. Bruker de i kasser og potter hvor jeg setter sammen ulike blomster og farger.
  Jeg ønsker meg veldig skjærer som spiser brunsnegler!
  Ønsker deg en fin helg og midtsommerfeiring!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ønsker meg også flere skjærer med god apetitt. Ikke det, har ikke sett så veldig mange snegler her i år. :)

   Slett
 9. Åh vilken vacker färg på petunian! Underbara bilder...
  Kram från Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, syns også det var en spesielt fin farge :)

   Slett
 10. Hei!
  Fin farge på petuniaen, skjønner godt at du valgte den. Nå skal jeg begynne å heie på skjærer. Liker veldig godt fargen du har brukt til spraying.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjærer er jo egentlig litt koselige fugler :)

   Slett