lørdag 9. juni 2018

Det skjer noe med kiwien

Jeg plantet en kiwi for mange år siden, det har aldri vært antydning til frukt, men jeg har beholdt den på grunn av det fine bladverket. Men nå skjer det noe, kan jeg forvente frukt i å?

Er det blomsterknopper? Hva er det som gjør at kiwien plutselig har våknet til liv, den kalde vinteren eller den varme våren? Her vokser planten inn under taket på utestuen, men det skjer også ting utenfor. Sorten heter forresten Jenny. 


Kiwi har et stort og flott bladverk, grunn god nok til å beholde den. Dette bildet er fra juli i fjor, tydeligvis på en dag med solglimt. 

Her fra august i fjor. Den får lange ranker, og det er ikke så lett å temme den. Skulle nok hatt bedre plass enn den har. 

Også fra august i fjor. Er det noen som har tips om kiwi tar jeg gjerne imot.
Ha en fin helg!

8 kommentarer:

 1. Så moro med kiwiplante. Og jeg er enig med deg; det er et flott bladverk. Kjøpte du en kiwiplante, eller hvordan gjorde du det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så lenge siden, så jeg husker nesten ikke, men ja, jeg tror jeg kjøpte en plante. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Ja, det er blomsterknopper - min kiwi har også blomstret i år - sidste år kom der 3 frugter men de faldt af før de voksede til, i år er der op mod 1000 blomster og humlerne er vilde med denne nye blomst:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Blomstene holder på å åpne seg her nå, blir veldig spennende å se om det blir frukter. Du må jo ha en sjanse med så mange blomster :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Skall bli spännande att följa, hoppas det blir frukt så du får smaka.
  Ha en fin helg/Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. I dag regner det her, deilig, men håper jo at det snart blir fint igjen. :)

   Slett
 4. Spennende å se om det blir frukt:-)
  Kiwi har vi aldri prøvd, vi får fiken og har tenkt å prøve fersken i år.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blir spennende med kiwien. Fiken har jeg ikke fått til, hadde en i fjor, men den stod for utsatt til i vinter. Har lyst til å prøve fersken, men ikke fått tak i en som er skikkelig herdig ennå. :)

   Slett