mandag 26. februar 2018

Været

I går kjørte vi over fjellet fra Oslo til Haugesund. Tror det er første gang noen sinne at det har vært snø hele veien da vi dro herfra på torsdag, og snø hele veien da vi kom tilbake. Forstår at mange hageeiere fortviler over mye snø, og blir litt misunnelige når vi her vest viser blomsterbilder i nåtid. Men det er altså fortsatt snø her også, selv om vi har sett og vet at det er blomster under. Har hentet fram litt bilder fra noen år bakover for å se på været.

28.februar 2016: Dette ser jo ganske vårlig ut, spørs vel om det blir like vårlig et par dager fra nå, det er meldt sibirkulde og tosifret minus. Stativet i forgrunnen er forresten av pil fra hagen. 

24.februar 2016: For sånn så det ut bare fire dager før bildet over, og da var det altså ikke så vårlig. Planten i forgrunnen er en Cedrus, men den ga jeg opp i fjor, ble for pistrete. 

Vi tenker jo alle at våren er veldig sen i år, og i hvert fall blir jeg irritert over at vi ikke kan få litt vårlig vær, men dette er altså sånn det så ut i hagen 25. februar 2010. Selv om det er snø i dag også så er det ikke så mye som her. 

21.februar 2011: En eller annen kreasjon med tørre kvister, men viser bildet fordi det ser så varmt og vårlig ut. 

22.februar 2015: Her er våronna i full gang med beskjæring og kvisthauger over alt. Så langt har vi definitivt ikke kommet i år. Bildet er tatt fra husveggen og nordover. 

23.februar 2017: I fjor var tulipanbladene kommet så langt, i år er de betraktelig lavere, og i det hele tatt bare kommet et par steder. 

23.februar 2017: Samme dato som over altså, ser jo litt vårlig ut, og lyngen er i hvert fall kommet mye lenger her enn den er nå, selv om jeg vet det er litt lilla blomster under snøen. . 
Skulle selvsagt hatt et bilde fra i dag også, men det blir det ikke. Fordelen her vest er at om det bare blir litt varmt så er det ikke mer snø enn at det smelter på en dag og to, mens det på Østlandet vil gå mange uker før all snøen er borte, selv om varmen kommer. Vi får smøre oss med tålmodighet alle. Ha en fin ny uke uansett vær..

14 kommentarer:

 1. Ja,det eneste en kan være sikker på er at det er mye vær i år! Her var det -20 i dag tidlig.
  Ja, vi som bor her i øst blir jo veldig misunnerlig på deres milde klima. Men vi slipper mye regn og vind, så det jevner segnok ut ;)
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nesten ti kalde selv her i dag morges. Ja, det jevner seg nok ut, men det er enorme mengder snø dere må tåle i år. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Du er nok mest vant til februar som en vårmåned enn vi er på Østlandet.
  Oftere og oftere synes jeg februar blir en vårmåned, men plutselig kan det komme snø. Vi bor nær sjøen på Vestfoldkysten og har bare et tynt snølag nå, men kulde har vi.
  Haven får ligge helt i fred og vente på noen varme,fine marsdager, før jeg gjør noe som helst i hagen.
  Ønsker deg noen fine dager.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir ikke gjort noe her heller. I dag var det så kaldt at jeg tok inn rosmarinen og gauraen i gangen, men selv om det er kaldt så er det nydelig sol ute. :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Hos os er det også kulden der råder - og vinden! Men vi har slet ingen sne, så frosten går dybt ned i jorden nu.
  Men som dagene går skal det nok blive vår:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får glede oss til våren. Jeg er nok mest utålmodig pga drivhuset, men sånn er det. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg!
  Ja, jeg er litt misunnelig at dere får vår når vi har full vinter. Så mye snø og kulde er det lenge siden vi har hatt. Istapper henger og truer med å falle.
  Det blir i hvert fall lysere.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lyset ute er nydelig, og selv om det er kaldt her også nå så er det fantastisk med sol :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Vilken skillnad mot 2010, vi har fortsatt snö, inga stora mängden men några decimeter. Det blev också betydligt kallare igår, men solen skiner och det är riktigt fint.
  Vi får nog vänta på våren ett tag till.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bare å smøre seg med tålmodighet. :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Her blåser det stiv kuling. Det snør og det er skikkelig vinter. Får bare smøre seg med tålmodighet. fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Hei Ingeborg!
  Idag ser jeg skyer på himmelen for første gang på 7 uker!! Nå får vi visst litt regn/sludd og snø. Det betyr gjerne at det blir litt bedre hos dere. Våren kan jeg se langt etter enda :)
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, 7 uker uten skyer tror jeg aldri jeg har opplevd, men noen dager har vi hatt her. Deilig med litt sol, selv om det er kaldt. :)

   Slett