tirsdag 22. desember 2020

Hagen rundt juletider

Desemberværet her er mildt, blåsende og regnfullt, ikke mye som frister ute i hagen, men jeg hadde meg nå en liten tur rundt i hagen her om dagen.

Stinkjulerosen kan jo være et eksempel på vinterblomstring i vestlandshagen. 

Jeg syns rødkålen er veldig fotogen, denne ble aldri for spising, men fin i fullt forfall. 

Rosen Viking er utholdende, den blomstrer hele sesongen og har ikke gitt seg ennå. 

På vei opp til huset fra parkeringsplassen står en stor varigert Beinved, som jeg har hatt "nesten alltid", bak til høyre en uklippet Myrteleddved, begge er vintergrønne. Helt i bakgrunnen sees det nye gjerdet. 

Jeg har en liten malejobb foran meg til våren, skal bli deilig å få ordnet langs gjerdet også, mange muligheter for nye plantekjøp. Aller nærmest en pyramidegran som ble flyttet i fjor, og som har nye skudd og ser ut til å ha klart seg. Den mørkegrønne er en Barlind. 

I utestuen står oliventreet, det klarte fint fjorårets vinter, så får vi se i år. Bakerst langs veggen står krukker med Agapanthus og venter på en frostnatt, som de aller helst skal ha før de tas inn. Faren er jo selvsagt at de er glemt når den først kommer. 

Jeg skulle kanskje ha sagt god jul med en litt mer julete plante, men nå har primulaen kommet da, de to foregående vintrene har denne blomstret hele året, så får vi se i år. Det er jo mange som blir engstelige når høsten og vinteren er så mild som i år, men her på vestlandet er det ikke uvanlig, Hald, som er fra Oslo har alltid sagt at det er 10 grader julaften og 10 grader St.Hans i Haugesund, og det er ikke så langt fra sannheten. Vi håper alltid på snø til jul, men det er sjelden vi får det, men uansett snø eller ikke GOD JUL (jeg fant løker til 70% i går, og de kom i jorden med en gang, inkludert en cyclamenløk som jeg vet at jeg ikke får til pga alt regnet, men for femten kroner kan jeg prøve en gang til).
GOD JUL! 

12 kommentarer:

 1. Så flott din stinkejulerose er. Koselig med blomstring nå rett før jul. Flott rose også. Du har et mildt klima, og det hjelper på blomstringen.
  God jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bortsett fra noen hint av frost veldig tidlig i høst har vi hatt det mildt :)

   Slett
 2. Fint med vinterblomstring. Er nesten Vestlandsvær blitt, her på Østlandet også.
  God jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt med litt mildvær hos dere også, snøen kommer vel etter hvert :)

   Slett
 3. Rosen Vinking må være den jeg har utenfor kjøkkenvinduet. Primulablomstring er vanlig her også.

  En fin jul ønskes til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde en utrolig flott primula i blomst i hele fjor vinter, måtte flytte den, og nå er jeg veldig spent på om det blir noe vinterblomstring i år :)

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Inte så vintrigt väder hos oss heller, men solen skiner så det är riktigt fint. Vacker ros som blommar fortfarande. Min agapanthus har jag satt in i växthuset, hoppas den överlever.
  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et urtrist vær her, men det sies at det skal bli bedre, får håpe på det, har så mange planer for sommeren at jeg må begynne snart :D

   Slett
 5. Hei Ingeborg

  Nydelig viking rose:)

  Ha nogen dejlige juledage du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin. Nå har det vært så mye regn her, og også noen timer med frost og snø, så jeg har mistet litt av oversikten i hagen :D

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Tenk at det blomstrer enda hos deg! for meg er det helt rart :)
  En ting er likt, vingen av oss har snø - det er også helt rart.
  Ha ei fortsatt god romjul,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde noen få timer med snø på lørdag, bortsett fra det, bare regn. Godt vi kan kose oss inne :)

   Slett