mandag 1. juni 2020

Spiselig i drivhus og ute

Flerårig ute og ettårig i drivhuset. Det er utrolig hvordan dagene flyr avgårde denne våren, jeg klarer nesten ikke å henge med på hagen.

Den flerårige spanske kjørvelen har jeg prøvd å fjerne herfra flere ganger, uten hell. Jeg syns den er både vakker og spennende, men den vokser rett utenfor pallekarmen og tar sol og lys herfra. Den ble flyttet, men nå har jeg den altså to steder. 

Epler er selvsagt flerårige, og sorten Aroma trives godt her på sørsiden av tujahekken. Jeg prøver å spaljere den, men trenger nok noen høyere stolper. God blomstring i år. 

Det er andre året jeg har denne rabarbraen, og den har blitt veldig flott på kort tid. Jeg har høstet to ganger, og egentlig skulle jeg kanskje ha fjernet blomsten, men hadde lyst til å ha den siden det er første gang den blomstrer. 

Det er ikke bare eplemynten som titter over kanten her, også sneglesaksen står klar. Foreløpig har jeg ikke sett så veldig mange snegler, men det kommer nok. 

I drivhuset har jeg sådd romanosalat i potter, de har spirt kjølig og stått her i noen uker. I dag har jeg satt noen sammen med tomatene, et par ute med grønnkålen og noen ute i potter, blir spennende å se hvor veksten og overlevelsen er best. 

Tomatplantene har vokst ganske mye siden jeg satt dem i rennen, i bøttene står paprika. Agurken har jeg ikke kommet skikkelig i gang med, men hvis det skal bli noe må jeg ta meg sammen og kjøpe jord. I brettet bakerst står røde tagetes, jeg har begynt å plante dem ut i dag, får se om jeg får fortsatt litt utover kvelden.

For en herlig pinsehelg det har vært, ha en fortsatt fin uke. Besøk meg gjerne på fruhaldshage på instagram, og si gjerne fra om din instagramadresse, jeg har ikke helt teken på å lete meg fram etter spennende steder ennå, men det kommer forhåpentlig etter hvert. 

14 kommentarer:

 1. Så flott rabarbrablomst! Den må ha vokst mye på kort tid. Her ble det 27 grader i dag, ob vi har hatt flott vær i hele pinsen. Deilig med litt sommer.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har voksekraft. Vi har ikke hatt det så varmt, men det har vært et supert vær hele pinsen her også :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Alletiders med spiseligt fra egen have, det ser dejlig frodigt ud!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg.
  I denne varmen vokser det som bare det. Henger ikke helt med.
  Spansk kjørvel er fin når den blomstrer. Bare husk å klippe av de visne blomstene. Da sprer de seg ikke så mye.
  Mye blomstring på aroma treet her også i år.
  God ny uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke hatt noe problemer med at kjørvelen sprer seg ut av tuen, men jeg klarte ikke å flytte hele, så nå har jeg to digre tuer :D

   Slett
 4. Fine bilder fra hagen din ved inngangen til sommeren.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye å fotografere nå, bare det blir tid :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Vacker blomning på körvel och rabarber. Gurkan brukar växa så snabbt, så det blir säkert bra. Är så glad då jag fått ut både tomater och gurka till växthuset.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er alle agurkene endelig ute, men det tok jammen meg tid, pleier ikke å være så sen :)

   Slett
 6. Ja, dagene og ukene flyr i en rasende fart! Enda om vi er mye mer hjemme enn vanlig.
  Jeg har vært smart nok (for en gangs slyld) til ikke å dyrke spansk kjørvel :)
  Bugner hos seg, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg bruker ikke kjørvelen til så mye, men den er veldig fin, tror jeg må ta bort heller og prøve å spa den som står ved pallekarmen en gang til, den jeg flyttet står i en krok der nesten ingenting annet trives, så den er grei :)

   Slett
 7. Nei, instragram har jeg ikke prøvd. Det blir for tidkrevende for meg. Jeg prøvde facebook i noen mndr, og ble medlem i alt for mange grupper på kort tid. Tiden strakk ikke til, og jeg kuttet tvert av.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg i at det kan bli for mange grupper på facebook, det er fristende å kutte, men så er det gøy å se hva andre driver på med av og til. Første gang jeg prøvde meg på instagram holdt jeg ut èn dag før jeg slettet, men nå har jeg holdt ut i noen uker og funnet mer ut av hvordan det fungerer, vi får se hvor lenge jeg blir aktiv, men syns ikke det tar så mye tid egentlig. :)

   Slett