lørdag 11. april 2020

Poteter

Jeg har vært og kjøpt settepoteter, og det er første gang. Har ikke plass til noen stor potetåker, men tenkte at jeg ville prøve en liten stripe.

2,5 kg av tidligpoteten Arielle til kr. 129,90. Vet ikke helt om det kommer til å svare seg sånn økonomisk, men er jo litt artig også, gøy å ha prøvd én gang i hvert fall. Rabarbraen i bakgrunnen hentet jeg hos svigers for omtrent to år siden, veldig fornøyd med den. 

Ikke kjempemange poteter i en sånn pose, 49, for å være helt nøyaktig. Fikk ikke satt alle i første omgang, så nå gjelder det å passe på at ingen koker resten av settepotetene før jeg får dem i jorden.

Her hadde jeg tenkt å ha alle 49, men det ble bare plass til 17 stykk. Leste meg til at de skulle settes med 10-20 cm avstand, her er det kanskje 10 cm. Denne plantegropen, som ligger bak pallekarmene, har jeg liksom aldri fått helt sving på, kanskje potetdyrking kan hjelpe til med det. 

Jeg hadde jo noen igjen, 6 stk fikk plass i forlengelsen av "jordskokkbedet", 8 stk fikk plass i plantekassen bak drivhuset, hadde vært plass til litt flere her, men jeg vil ha plass til noe grønnkål også. 4 stk fikk plass i en stor plastpotte, og da var det 13 igjen, dvs 14, for en enslig potet ble funnet på gulvet i bilen her om dagen. Har ikke tenkt å gå så drastisk til verks som å spa opp plenen, kanskje jeg rett og slett må få ryddet i jordbærkassen, mulig jeg kan få stappet 14 ned i den. 

Så langt har det vært en ganske fin, men veldig kald påske, selv her ute ved kysten. Jeg har fått vært litt ute og luket, men i dag er det regn og innevær. Ha en fortsatt fin påske. 

10 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg. Alltid koselig med egne poteter. Et år satt vi en bøtte og så fikk vi en bøtte :-)) Håper du får litt mer! Fortsatt fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjorde jeg i fjor, gøy det også, men håper på mer avling i år :)

   Slett
 2. Jeg har bestilt settepoteter, og en slags dyrkingspotte til de. Skal bli spennende å se hvordan det blir. Får håpe du får en brukbar avling hos deg.
  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dyrkingspotte har jeg aldri prøvd, håper du får god avling i din :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Tror det kommer att bli bra med din odling. Det smakar extra gott med egenodlat.
  Ha en god fortsättning på Påskhelgen!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er noe spesielt med egne poteter (og andre grønnsaker og spiselig), jeg setter av litt plass i år, så får vi se :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  Lykke til med potetene:-) Potter eller bøtterer jo en mulighet, til resten....
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men jeg fant ut at når jeg bare fikk plass til fire settepoteter i den digre potten jeg har, så kommer jeg til å bruke opp alle de store hvis resten skal settes i dem, finner nok en løsning :)

   Slett
 5. Spennende med potetdyrking, Ingeborg. Håper du får en pen avling.
  Vi har tradisjon på å holde oss selv med poteter, Einar har satt de første potetene i dag.
  Ønsker deg en fin vårlig uke.
  turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ønske jeg hadde hatt plass til en stor potetåker, husker mormoren min hadde det, nå blir jeg fornøyd om det blir noen få middager :)

   Slett