torsdag 27. februar 2020

Savnet, funnet og en ny venn

Er det ikke deilig når noe en trodde en hadde, som en ikke vet hvor er, eller tror ikke har overlevd, plutselig står der og smiler som om ingenting hadde hendt?

Denne er ikke mistet, men en ny venn, som jeg fikk av Torill på bloggen fot i mose i fjor. Gardamine (glanduligira) er skogbunnsplante i slekt med engkarse. Liker fuktig skygge og skal bli 15 cm høy. Plutselig stod den og blomstret for et par dager siden. Tursen takk, Torill, det blir spennende å følge med på den. 

Krokusen som står i bedet på sørsiden er en gammel venn som er fotografert ganske mange ganger. 

Kan tro jeg ble glad da jeg plutselig la merke til disse tre krokusene (tricolor) i plenen. Første gang i blomst i krukke i forfjor, kjempesøt, plantet ut, husker ikke hvor, så ingenting til dem i fjor, og plutselig står de her, men hvorfor har jeg satt dem midt i plenen? Må jo sette gjerde rundt så de ikke skal bli tråkket ned. 

Vortemelken Euphorbia griffithii Fireglow flyttet jeg til et annet sted for noen år siden, så ikke ut til å trives her, men plutselig har den dukket opp igjen. Koselig. 

Har plantet dvergiris to ganger de siste årene. Ingen av gangene husket jeg hvor, og ingen av dem har vært sett siden, men plutselig nå i år står den her, den ene i hvert fall. Veldig kjekt. Bak har julerosen begynt å blomstre. 

I fjor kjøpte jeg en flott gul spansk margeritt. Nå står den i knopp. Har en lilla også, som jeg har kastet i komposten, der står den like fin, tror jeg må plukke den opp igjen og plante den også. 

Bedene mine er egentlig for fuktig for Lammeøre, så i fjor ble det som var igjen flyttet hit, ser ut som det skal gå bra. 

Er veldig spent på denne, trådpeon itoh hybrid "Bartzelia" står det på vaskeseddelen. Plantet høsten 2017, ikke blomstret ennå. 

Dvergslirekne er ikke akkurat en plante som er lett å miste. 

Avleggere fra i fjor og noen nysådde stauder av i år. På gjerdet bak vokser Eføy. 

Det begynte å snø i går, et par dager etter at bildene ble tatt. Snør fortsatt, men i morgen er sikkert alt borte igjen. Her har rosestorkenebben begynt å vise seg fram. Litt nattefrost, men et par plussgrader på dagtid.

Ha en fortsatt fin uke, og følg meg gjerne på Fru Halds hage på facebook eller instagram.

14 kommentarer:

 1. Veldig hyggelig med gamle (og nye) venner som plutselig dukker opp igjen :)

  SvarSlett
 2. Det var jo fint at de gamle og nye vennene dukket opp :)
  Det er jo det som er så hyggelig når vi ser igjen kjente og kjære planter som dukker opp når det blir vår. Hos deg ser det ut som at våren er i full gang :)
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, våren var på gang med fuglekvitter og alt for to dager siden, men nå er det vinter igjen. Spesielt hyggelig å se planter som har vært borte noen år ja :)

   Slett
 3. Mye fint som allerede er på vei opp hos deg!
  Hyggelig med planter som bare er der igjen da :)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Hei Ingeborg

  Ja, det er bare super når planter man troede var gået til, at de pludselig viser sig igen!
  Itoh pæoner kan godt være et par år om at blomstre hvis du har sat dem for dybt. 'Bartzella' er en lækker gul sag!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har plantet peonen grunt, så jeg håper på blomstring snart, ja, veldig spesiell gulfarge, veldig spent på den. :)

   Slett
 5. Fine bilder fra hagen din, kjekt å finne igjen små planter som en tror er borte. Det ser ut til at du har fått mer snø enn her litt lenger sør.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snøen skulle ha regnet bort i går, men den ligger ennå, kjekt med litt hvitt som lyser opp, selv om det ikke er store mengder. :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Lika spännande varje vår att se vad som kommer upp. Trevligt att återse växter som man inte trodde fanns kvar. Vi har en vit trädgård idag.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen forsvant fort herfra, i dag har det faktisk vært en ganske fin dag, selv om jeg ikke fikk tid til å være så mye ute :)

   Slett
 7. Pierwsze kwiaty i liście w ogrodzie bardzo cieszą! Doniczki z wysiewami gotowe! Ja jeszcze nie posiałam niczego. Zrobię to w marcu.

  SvarSlett
  Svar
  1. Google translate: "De første blomstene og bladene i hagen er veldig glade! Såing av gryter klare! Jeg har ikke plantet noe ennå. Jeg gjør det i mars". Jeg har heller ikke plantet noe ennå, men i dag sådde jeg blant annet artisjokk :)

   Slett