søndag 5. mai 2019

Tulipan i krukke

Når jeg kjøper tulipaner sent på året blir de ofte plantet i krukke, hovedsakelig fordi jeg aldri husker hvor det allerede er tulipaner, har ikke tall på alle jeg har spadd ihjel i løpet av årene.

En stor krukke ble fylt med tulipanløk. Sorten er Green Village. Jeg vil ikke akkurat si at de ligner på bildet, hverken når det gjelder farge (som er mørkere rosa) eller form (der tuppene vipper mer utover), men fine er de allikevel.

Green Village skal bli 60 cm høy og blomstrer i april/mai. Den er dessverre merket som ett-årig. 

Kanskje burde jeg ha gjødslet jorden bedre, har nå lært at tulipaner skal ha gjødsel før blomstring, det har de nok aldri fått her (bortsett fra det som eventuelt måtte tilfalle dem under den noen ganger vårlige gjødslingen. 

I fjor delte jeg Småhjerte (dicentra formosa), nå gleder jeg meg over blomster som dukker opp over alt. Denne stauden blomstrer fra mai til august og liker seg både i sol og skygge. Vil ha jevnt fuktig jord og er herdig til sone 7. Blir ikke spist av snegler.

Sommertemperaturene har kjølnet litt her og vi har både en del vind og regn, til og med her våknet vi opp til en morgen med snø tidligere i uken. Men fint er det, ha en fortsatt fin vår.  

14 kommentarer:

 1. Stilige tulipaner og søte småhjerter. God søndag :)

  SvarSlett
 2. Hei Ingeborg

  Jeg gøder ikke rigtig mine tulipaner og det går jo meget godt. Jeg har ellers hørt at de skak gødes i eftersommeren når de laver det nye løg.
  DEn er spændende din 'green Village'.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er litt slumsen med den gjødslingen, må bli flinkere. :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Jag planterade flera lökar i korgar, tyvärr blev det ingen succé. De är finare i rabatterna. Det är bara pärlhyacinterna som kom upp fint, men de andra lökarna som ligger under, visar sig knappt. Tulpanerna är bara några som visar knopp, medan de i rabatten är finare än någonsin. Men då har jag försökt. Det var en speciell tulpan du har, den är fin.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd at du ikke får til tulipaner i krukker, jeg bruker det ganske mye, men vi har sikkert et mildere klima gjennom vinteren her. :)

   Slett
 4. Flotte tulipaner! Det er mange nye spennende sorter som blir dyrket frem, og den du viser har jeg aldri sett før.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig mye spennende i tulipaner, jeg må innrømme at jeg ikke prøver så mye, men et par nye sorter er kjekt å prøve inn i mellom. :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  Nydelig tulipaner. Den har jeg ikke sett før.
  Jeg har aldri gjødslet mine unntatt gjødsling som er vanlig om våren.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har vi like gjødslingsvaner, men jeg intervjuet nettopp en gartner om løkblomstring og hun mente at tulipanene skulle gjødsles før blomstring, om jeg husker rett. :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Har aldri fått helt til tulipan i krukke. Ny tulipan for meg, får håpe den ikke er ettårig.
  Pleier å gjødsle på sensommeren, det ble ikke gjort ifjor pga tørken, men jeg kommer nok til å fortsette med gjødsling sensommer/tidlig høst.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er nok ettåring, men kanskje den danner sideløker, jeg kaster den nok ikke. :)

   Slett
 7. Jeg har ikke dreisen på tulipaner i krukke. De trenger både passe fuktighet og sikkert gjødsel også. De som står i bakken, gjødsler jeg på våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns stort sett det går greit i krukke, vanligvis blir det bare første året, men jeg har faktisk noen som har stått flere år nå, og de er fortsatt fine. :)

   Slett