mandag 22. april 2019

Under Magnoliatreet

Fra råtten snø på høyfjellet til nydelig magnoliablomstring i hagen. Det er utrolig hvor langt våren har kommet på en uke. Nedover mot Lærdal og gjennom Hardanger var det full sommer med trær kledd i grønt, her er våren kommet litt kortere, men ligger allikevel langt foran i løypa. Jeg har sittet under Magnoliatreet på påskeferiens siste dag.

Magnoliatreet (Merrill) mitt går vel i sitt ellevte år i hagen, aldri har det blomstret så flott før. Det var nesten som jeg ikke orket å dra på påskeferie da blomstene begynte å åpne seg, det var ikke akkurat snø jeg hadde mest lyst på da. 

Heldigvis blomstrer det fortsatt fint, men blomstene har begynt å drysse litt. 

Jeg sitter under treet, for et show. Ha en fortsatt fin og vårlig uke. 

22 kommentarer:

 1. For et fantastisk magnoliatre, Ingeborg. Her er det morelltreet som imponerer med blomstring. Ha en fin kveld, hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert også nydelig, skulle ønske jeg hadde plass til flere blomstrende trær :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Fantastisk blomstring.
  Mine knopper på merrill stod lenge uten å springe ut i det kalde været. Før påske blåste de av unntatt en. Håper på mer blomstring neste år.
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd med knoppene dine, ja, får håpe det går bedre neste år :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg!I dag har magnoliateet, samme som ditt, vært på sitt vakreste :-)) Første blomstene har nå begynt å blåse av, men vi har også tilbragt siste dag i påsken under magnoliatreet :-)) God ny våruke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin måte å tilbringe dagen på. Blåser her i dag også, håper ikke alle blomstene forsvinner :)

   Slett
 4. Så nydelig Magnolia.
  Er dette slaget av det aller tidligste? Jeg har alltid drømt om et slik. Kjøpte et som er rosa, rådyra spiste alle knoppene i flere år, før vi forsto hvorfor det ikke blomstret. Blomstrer fortsatt sent og lite, selv om vi pakker det inn i netting.
  ha en flott hageuke, Ingeborg.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke om denne er spesielt tidlig, men den er i hvert fall tidligere i år enn den har vært før, i hvert fall to uker, tror jeg. Jeg ønsker meg også en rosa, men har ikke funnet noen plass foreløpig :)

   Slett
 5. Det är magiskt när Magnolia blommar. Är det inte väl tidigt eller kommer våren tidigare till dig än vad den gör här? Än har Merril bara knoppar hos mig men inte lika som den brukar, torkan ifjol tror jag är orsaken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror våren er ekstra tidlig her i år, magnoliaen er i hvert fall to uker tidligere enn den pleier. Blåregnen har begynt å blomstre også, tidligste jeg har foto av den fra før er midten av mai. :)

   Slett
 6. Nydelige 'Merril! Den ser jo nesten ut som snø :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Hei Ingeborg

  Det var en ualmindelig tidlig magnolie - her er de netop startet! Flot !

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er ekstra tidlig i år, i hvert fall to uker før den pleier. Tror det må skyldes den varme våren i fjor kombinert med en mild vinter. :)

   Slett
 8. Hej Ingeborg!
  Kan förstå om du väljer att sitta under trädet, och njuta av alla vackra blommor. Så fint.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 9. Det kan umulig finnes noe vakrere enn Magnoliablomstring!? Jeg har prøvd flere ganger i feriehagen, men de vil seg ikke. Er nok for tøft klima. Får se etter en som er mer hardfør.
  Nyyyyt skjønnhetene. Det går så fort over.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. I en hage borti veien her har de magnolia i drivhuset :)

   Slett
 10. Hei Ingeborg!
  Det må være utrolig morsomt å ha et sånt vakkert tre i hagen. Har to magnoliatrær som er langt fra ditt. De er nok mer glad i milde vintre.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det klarer seg bemerkelsesverdig godt, i år er det første gang hele treet blomstrer (og ikke bare sørsiden) :)

   Slett
 11. Utrolig lekkert Magnoliatre!! Jeg har noen Magnoliatrær på Østlandet (Jessheim) men de vokser veeldig saktig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har ikke akkurat vokst fort dette heller, er vel 11 år siden jeg plantet det nå, så kanskje kommer dine plutselig også :)

   Slett