tirsdag 2. april 2019

Georginene er tatt opp fra kjelleren

Du vet det er vår når du har lyst til å gå ut i hagen en times tid før middag, men holder på å bli inne fordi det ser så kaldt ut. Går ut, og etter at timen er gått er du helt uinteressert i å gå inn igjen, til tross for at det begynner å yre. Men så begynner naboen på middagen, og da kjenner en på sulten og så må en inn allikevel.

Godt i gang med å ordne etter at alle aroniaplantene er spadd opp. Her skal det komme et espalier og både roser og klematis etter hvert. 

Et hengerlass med jord er fordelt rundt omkring, positivt overrasket over den fine kompostjorden fra den lokale bossplassen. 300 kroner for et lite lass (som var uendelig mange trillebårer), ikke nødvendig å kjøpe sekkejord nå. 

Brettene med georginer og himmelsblomma er tatt opp fra kjelleren. I år har jeg faktisk tenkt å ha noen georginer i drivhuset for å se om de liker det, har blomstret så dårlig de siste årene. 

Det er fortsatt litt nattefrost, men regner ikke med at det gjør noe når jeg har plantet noen i planterennen i drivhuset og noen i krukker som får stå i drivhuset en stund til. Jorden vil beskytte knoller og spirer så lenge de holder seg under jorden. 

Ute har planter som liker kalk fått det, peonene er ekstra fornøyd, de er så fine de røde skuddene. I bakgrunnen Primula.

Ha en strålende uke, her er det meldt fint vær, håper på litt varme også, for det har vi ikke hatt noe av ennå. 

14 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Det kender jeg godt - når man først er igang og arbejdet giver jo ekstra varme!
  Spændende hvormeget nattefrost vi får senere på året - vi får se!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den nattefrosten er litt uforutsigbar, men satser på at det ikke blir mer enn det jeg har tåler. :)

   Slett
 2. Jeg kjenner meg godt igjen med den dørstokken som skal passeres når det er gråvær og kaldt, og nesten er dobbelt så vanskelig på returen. Når jeg først er kommet godt i gang i hagen, er det ikke måte på alt jeg skal få gjort. Håper vi får mange fine hagedager nå i april. Jeg starter forresten alltid med georginene inne i drivhuset. Setter de ikke ut før i begynnelsen av mai. Det trives de veldig godt med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er nesten litt det som er så deilig med hagen, en glemmer tid og sted. :)

   Slett
 3. Ja, det er noen ganger godt å komme seg ut og få gjort noe ute. Her er det fortsatt for mye snø, nen det smelter litt hver dag. Spennende med dine georginer. Min erfaring er at det ble ve, varmt for de i drivhuset.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, krukkene tar jeg ut etter hvert, men noen skal få stå igjen inne i drivhuset. Det blir nok ikke så varmt her som hos deg, både fordi det er kjøligere ute, og så har jeg skygge store deler av dagen, men vi får se, det blir et eksperiment :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  Kjenner meg godt igjen der. Jeg glemmer helt å spise noen ganger. Jeg har fått plantet mine dahlia i drivhuset. Kaldt her også. Nå må vi få litt varme snart.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har vi hatt litt varme her, men i dag har det vært iskaldt så det har ikke blitt noe tid i hagen, kanskje i morgen :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Visst är det skönt att komma igång i trädgården, några dagar har det varit lite kallare, men vi har haft några riktigt skona dagar. Mina dahlior är kvar på vinterförvaring, men de nya från mässan kan jag plantera. Det är väldigt olika hur de blommar. Hade några på min varma altan ett år, men där trivdes de inte, men där är det sol hela dagen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt mine på terrassen tidligere, kanskje det rett og slett ble for varmt for dem der i fjor, må tenke på det i år om det blir like fint :)

   Slett
 6. Her har du vært flittig! Det er skjønt å komme i gang ute :) Flott med ordentlig kompostjord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er nesten all jorden fordelt, har gjemt litt til noen krukker. :)

   Slett
 7. Kjent og god beskrivelse av sikre vårtegn. Utålmodig som jeg er, kom dahliaknollene opp i begynnelsen av mars. Flere er i gang allerede. Jeg må få de i gang litt tidlig, da sesongen er noe kortere på Enerhagen enn hos deg. Vil jo helst nyte blomstringen før frosten kommer. Peonskudd er gledelige budbringere. Nyt vårtegnene.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble ikke så mye blomstring å nyte her i fjor, håper de er villigere i år :)

   Slett