onsdag 13. mars 2019

Farger i snø

Det blir stadig flere farger i hagen til tross for at vi fikk litt besøk av vinteren her om dagen, litt til og fra frost er det, men plutselig kom det skikkelig julesnø. Godt at tidlige stauder tåler litt.

Flere og flere Primula begynner å blomstre, og tulipanbladene har også kommet godt opp. 

Lilla Krokus viser godt igjen i hagen på denne tiden av året. 

Det er så kjekt å plante ut miniatyr påskeliljen Tet a Tet, den starter påskeliljeblomstringen her. 

Det snødde store deler av dagen, men heldigvis forsvant det fort igjen, i dag tror jeg at jeg må ut og sjekke småspirer i drivhuset for det har vært så mye frost i natt at det ble advart mot glatte veier. Men jeg tror nå at de klarer det, er bare litt forskjellig salat og spinat foreløpig. 

Lyngen har blomstret i hele vinter. 

Tybasten (daphne mezereum) som jeg fikk av nabo Liv blomstrer for første gang. Den er ikke så stor ennå, men ser ut til å trives. Herdig til sone 8. Skal bli meteren høy, det er viktig å vite at hele planten er giftig, inkludert bærene (men visstnok ikke for fugler).

Ha en fortsatt fin uke.  

18 kommentarer:

 1. Så fikk du også litt snø :)
  Løkplanter tåler snø og kulde godt, så det går nok bra. Flott tystbast!
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir det en dag med sol tror vi jo at våren er kommet her vest, men vi kan faktisk få snø helt fram til 17. mai. Tybast virker som en spennende plante syns jeg, liker godt blomstringen på bar kvist på denne tiden. :)

   Slett
 2. Nydelig primula du viser. Jeg blir også imponert av vårlyngen din, så flott den blomstrer. Her varierer det fra år til år.
  Fin dag til deg!

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg.
  Her har det heldigvis bare regnet. Løkplanter tåler litt snø og frost. Tybasten står fint her nå. Blir finere og finere for hvert år.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du noen bilder av tybasten din på bloggen? Hadde vært kjekt å se, jeg må inn og sjekke etter jobb :)

   Slett
 4. Så godt å se vårtegn! Jeg blir glad av å se fargerike primula og krokus, om det så bare er på skjermen min. Her laver det også ned, men det eneste som farger dagen er skjermbildet på Yr.no som viser røde tall fra helgen og utover. Fra da av håper jeg at snøen skal trekke seg gradvis tilbake og overlate plassen til våren her også. Nyt blomstringen din når snøen bare slipper dem fram igjen. Ha en riktig fin onsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint, håper du får vår snart. Her er det sol i dag :)

   Slett
 5. Våren ser ut til å ha kommet mye lenger hos deg enn her i Vestfold, men det er nok helt normalt. I tillegg har vi hatt flere snøfall etter at våren begynte å spire. De tidligste blomstene tåler litt tilbakefall med snø - heldigvis.
  Ha fortsatt fin uke, Ingeborg!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du tar meg nok snart igjen, og går forbi :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Mycket fint som blommar hos dig. Vi har också soligt och fint ena dagen, snö nästa. Snön är blöt och stannar inte kvar. Har sett några primula som tittar fram, men de blommar inte ännu.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Får håpe det blir lenger mellom snøbygene etter hvert :)

   Slett
 7. Ja, noen kjenner allerde på vårfølelsen!
  Gleder meg til å se igjen tysbasten. Den befinner seg under snøen et sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det er i ferd med å smelte hos deg, her er det ikke så mange varmegradene, men har vært litt sol de siste dagene, og da kommer vårfølelsen. :)

   Slett
 8. Nydelig med primulaen og de andre blomstene med litt snø på, og rundt seg :)

  SvarSlett
 9. Heisann, har sansen for tysbast, er "planta" til sønnene mine som er født i februar!

  SvarSlett
 10. Ja, veldig fin, koselig med planter til sønnene dine, har blitt lite av det til døtrene mine, det skulle jeg gjort :)

  SvarSlett