onsdag 25. april 2018

Georginer og litt til fra dagens hageøkt

Litt kaldt, men allikevel fint å være ute, og endelig kom georgineknollene i jorda. Så sen har jeg aldri vært før, vanligvis blir de tatt ut i drivhuset og lagt i potter i begynnelsen av mars. Selv om det kan bli frostnetter betyr ikke det noe så lenge de ikke har begynt å spire.

Både nye og gamle krukker er fylt med georgineknoller. Blomstringen, og derfor merkingen, var dårlig i fjor, så det blir spennende å se hva som kommer hvor. Håper bare jeg har klart å identifisert store og små i forhold til størrelsen på krukkene. Til høyre i bildet er pelargoniaene ute på lufting, det er litt tidlig, men det har gått bra - om natten også. 

Knollene har allerede vært ute i en ukes tid, fikk en striesekk over seg for noen dager siden da det plutselig ble litt kaldere, men det har ikke vært nattefrost. 
Det spirer godt under tak i utestuen selv om rommet er helt åpent mot vest. 
 
Små tagetesspirer. Koselig med et lite bål på peisen når noen tørre greiner allikevel skulle brennes, og litt varme til spirene. 

Perleblomstsen strekker seg i skyggen fra yukkaplanten, som stod så fint i hele vinter, men som fikk litt frostskader på tampen av vinteren. 

Ruteliljene har begynt å vokse. De viser ikke så godt igjen i bedet, men utrolig flotte er de. I da så jeg også at det har kommet spirer av gudeblom, og det var kjekt, var litt usikker på om den skulle klare seg i den lange kuldeperioden vi har hatt uten dekke av snø.

Da er vi i gang, ha en fortsatt flott uke. 

16 kommentarer:

 1. Du kan jo starte tidlig med driving likevel. Her ligger snøen fortsatt flere steder. Koselig utestue med peisvarme :)
  Ruteliljer er så utrolig vakre!
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker også godt ruteliljer, men det er en relativt ny erfaring her i hagen. :)

   Slett
 2. Skjønner at jeg er sent ute med knollene, men fra i dag er det innflytting i drivhuset. Deilig når ruteliljene kommer:-)
  Ha en fin dag/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint når drivhussesongen kan starte for alvor :)

   Slett
 3. Koselig med den peisen din ute:)
  Fine vårbilder. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 4. Hej Ingeborg!
  Mina dahlior har kommit hem från vinterförvaringen, men har inte planterat dem ännu. Brukar ha dem i växthuset ett tag innan de får komma ut, men det skall tas ner. Får nog göra som du och ha dem ute.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,jeg pleier også å starte i drivhuset, til neste år blir det forhåpentligvis som normalt igjen. :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  Flott at du kan bruke utestua når du ikke har fått ferdig drivhuset. Jeg har ikke fått frem knollene enda. Må få satt de i jorda. Flott rutelilje. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, utestuen er mye i bruk, men gleder meg til å få alle småplantene ut sånn at vi kan bruke den til spising etc også. :)

   Slett
 6. Så herlig peis du har! Interessant med dahlia-metoden din, jeg tror ikke jeg hadde våget det ute her nå. Du har jo et helt annet klima. Mine vokser i potter i kjelleren. Ha en fin kveld og vårhelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her blir det nok ikke så kaldt at det er fare for frosten nede i jorden, og når det grønne kommer regner jeg med at faren for nattefrost er over. :)

   Slett
 7. Hei!
  Du bor i syden ett eller annet sted. Dahlia i jorda i begynnelsen av mars!!! Her kommer de aldri ut før tidligst etter 17. mai. Har såvidt begynt å forspire noen. Gikk litt amok på hagemessa på Lillestrøm forrige helg. Det ble 20 nye.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men i begynnelsen av mars blir de satt i krukker i drivhuset. Selv om det er et kaldt drivhus så pleier det å gå (men i år hadde det kanskje blitt risikabelt) :)

   Slett
 8. Herlig vårlig hos deg :-)) Fin helg! Så håper vi på solskinn og litt varme?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det ble det, ikke så varmt, i skyggen i hvert fall, men fint. Regner med at dere har hatt det samme :)

   Slett