tirsdag 7. november 2017

Høstglimt

Voksklokken fikk jeg aldri sett utsprunget, hostaen har falt helt sammen, men allikevel er det fint i hagen, inn i mellom.

Blomkarsen  har vært fin i år og fortsatt er det noen fine høstfarger som henger igjen. 

Ikke mange blader igjen på aroniaen. 

Den krypende campanulaen har bestemt seg for at det er for tidlig å gi opp. 

Jeg tok opp alle georgineknollene i helgen, de ligger til tørking i utestuen, men denne fikk stå igjen i krukken sin, fortsatt mange knopper og ikke frost i sikte. 

Hjertebergblomsten får også litt høstfarger. Øverst til høyre brokbladet beinved og nederst skyggesildre. 

Jeg syns hostabladene er litt fine før de synker helt sammen. 

Det er utrolig hvordan hostaen som var så dominerende synker sammen og blir til ingenting. De grønne bladene i bakgrunnen er akeleie. 

Dette bildet er vel tatt for et par uker siden, det var det jeg fikk sett av voksklokken/månestråle i år, for da jeg husket å sjekke var knoppen borte. Håper på flere blomster og mer fart til neste år. 

Denne storkenebben og også bestemt seg for å blomstre litt til, den har sin hovedblomstring tidlig på sommeren. 

Dagliljebladene henger over det store skjellet som jeg må huske å tømme for vann. Men selv om disse skjellene ikke er utsatt for frost i sitt rette element så har de overlevd mange vintre ute uten å fryse i stykker. 

Irisen er dekorativ uansett årstid syns jeg, og selv om den ikke er utsatt for snegler har denne funnet veien opp på en av de tørre blomsterstilkene. 

Nypene utgjør en fin dekorasjon i hagen på denne tiden, og er noe av grunnen til at jeg fortsatt har dette skjeve rosetreet midt i et bed som kanskje heller skulle hatt litt sol. 
Gårdsdagen var ikke så verst, og Hald tok til og med på seg hodelykten etter jobb og tok en økt på drivhuset. I dag er det vind og regn igjen. Sånn er det. Ha en fortsatt fin uke.

18 kommentarer:

 1. Voksklokken min ble noen år før den kom med mange blomsterknopper, og den rakk faktisk å blomstre endel også. Kanskje din ikke er så gammel enda?

  Store hostablader er flotte nå på høsten. Jeg pleier noen ganger å ta de største gule bladene inn og bruke dem som bordbrikker når vi pynter til høstbord i helgene.
  Koselige bilder fra hagen din:)

  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei da, voksklokken min ble plantet i fjor så den er ennå ung, gleder meg til den blomstrer mer. Skal jammen meg teste det med hostabladene - om det noen gang blir oppholdsvær lenge nok til at de er tørre. :)

   Slett
  2. Hostabladene kan du bare tørke litt mellom to aviser eller kjøkkenpapir:) Fint at de ikke tørker ut, for da er det lettere å sette tallerknene på dem, og de blir ikke så sprø.
   Jeg plukker dem ofte i regnvær, tørker fort av dem og legger dem litt i press om de ikke er flate nok fra før.

   Da kommer voksklokken din til å bli flott om noen år. Jeg hadde min i "glasshus" de første årene, for jeg var så utålmodig,) Men nå går det fint:-)

   Slett
  3. Så lurt med hostabladene, må huske det til neste år for nå er de kommet for langt her. Ja, jeg gleder meg til å se mer til voksklokken. :)

   Slett
 2. Fortsatt masse fint i hagen din. Synes at å gå på oppdagelsesferd sånn på senhøsten og finne "skatter" er noe av det fineste med å ha hage :-)
  Kos deg med oppdagelsene og nyt varmegradene, nå har dessverre frosten meldt sin ankomst her i Valdres...
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er helt enig, oppdagelsesferd i hagen om høsten er supert. Du får kose deg med håndarbeide og levende lys inne :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Månestrålen er bare så flot - den når sikkert længere i sid udvikling næste år;)
  der er rigtig meget der takker af - noget endda med en vis elegance!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, satser på flere blomster neste år, og en varmere sommer sånn at de rekker å blomstre skikkelig. Og månestråle er et sånt fint navn, her brukes månestråle og voksklokke om hverandre. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  I år har min månestråle vært flott. Det tok noen år. Fortsatt masse fint i hagen din. Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at jeg har noe å glede meg til når det gjelder månestrålen. :)

   Slett
 5. Hei!
  Ja, det er mye fint i hagen din fremdeles. det er deilig å ta sånne rusleturer i hagen og finne farger.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fortsatt mye fint i hagen bare en kikker etter. :)

   Slett
 6. Morsomt med bildene fra din hage. Du har funnet detaljene som viser de fine høstglimtene. Blomster har du også ennå. Litt mildere klima hos deg, men slik er det jo i vårt langstrakte land.
  ha det godt.
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det fortsatt mildt, og ikke antydning til frost. Ute pøser regnet ned. Håper på litt finere høstvær. :)

   Slett
 7. Hej Ingeborg!
  Visst gör man små fynd fortfarande. Vaxklockan ser så fin ut. Här är det dis och dimma efter några härligt soliga dagar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt det fint i dag, til tross for sterk nordavind, har vært mye ute i hagen, men i morgen er det meldt regn som jeg håper ikke blir noe av. :)

   Slett
 8. Herlige høstbilder fra hagen :-))

  SvarSlett