onsdag 14. oktober 2015

Solsikker, jordbær og litt til

Endelig åpnet solsikkene mine seg. De er ikke av den kjempestore sorten, i utgangspunktet var de i brune nyanser, men frøplantene blir gule. Egentlig var det bare dem jeg skulle ut og fotografere, men så tok det ene det andre så her kommer litt flere bilder.


Solsikkene var ganske omsvermet i solskinnet.

Vet ikke om det blir noen frø til neste år når vi er så sent på høsten allerede.

Fortsatt er det små jordbær igjen, Disse er månedsjordbær og heter Rügen.

Bærene på kristornen er begynt å få farge. Masse bær i år. Fint å klippe av noen greiner og ta inn til jul. Kristorn vokser også vill her på vestlandet og er herdig til sone 3.

Måtte ned å sjekke ut kjempetujaen som så ut som den plutselig var begynt å bli brun, men så viste det seg å være kongler. 

Sibirkornellen har fått røde høstfarger. Den er veldig hyggelig å ha i hagen med de røde greinene gjennom vinteren, som det også går an å ta inn å drive. Hvite blomster. Og så de flotte høstfargene.

Fine rødfarger i hagen. Kornell er herdig til sone 7, litt avhengig av sort.

14 kommentarer:

 1. Så fin solsikke! Månedsjordbær er noe jeg kunne tenke meg å ha i hagen, ettersom de har så lang sesong. Liker sibirkornell veldig godt, med røde blader og grener lyser den fint opp, både høst og vinter. Ha fine høstdager fremover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er gøy med jordbær som kommer igjen og igjen med flotte bær.
   Ha en fortsatt fin kveld

   Slett
 2. Jeg sådde månedsjordbær for ca. tre år siden, og de gir massevis av gode bær! Veldig populært hos barna. Noen av solsikkene mine har også blomstret sent. Det er hyggelig med "solskinn" også nå. Her har frosten kommet, så det spørs hvor lenge de vil fortsette å blomstre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var rim på bilen i går, men foreløpig tror jeg det går bra her. Men jeg satt pelargoniaene under tak i utestuen for sikkerhets skyld.

   Slett
 3. Herlige høstlige bilder fra hagen din! Det er virkelig skjønt med de jordbærene som kommer om høsten. Virkelig en bonus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så fint når høsten blir så fin som i år:)

   Slett
 4. Hei!
  Jeg hadde store planer om å lage en hekk med solsikker i våres, men det ble dårlige greier.
  Jordbær i oktober er luksus.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg glemmer aldri de fantastiske engene/åkrene med solsikker jeg kjørte forbi i tyrkia for mange år siden. En fantastisk plante. Kanskje det blir hekk for deg til neste år.

   Slett
 5. Hei, flotte solsikker og ennå med besøk av insekter! Husker du sortsnavn? Jeg er på jakt etter lave som setter spiredyktige frø. Må bytte ut den sorten jeg har prøvd i 3-4 år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Husker ikke nå, men kan sjekke. De er ikke så veldig lave, over meteren. Men blir ikke flere meter.

   Slett
 6. Så fine solsikker du har! De er virkelig en fargeklatt i hagen nå. Det jeg bodde før hadde jeg masse kristtorn, og de er herdige til H5. De heter Blue Prince og er en relativt ny sort.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at det finnes kristorn som er mer herdig. Den jeg har er en gammel sort som er forvillet inn i hagen.

   Slett
 7. Så kule kongler på tujaen!
  Jeg har fått hengt opp endel solsikker til tørk, for mange er avblomstret. Og noen har jammen vært der alt og forsynt seg med frø:)
  Håper du også rekker å får frø på dine. Deilig med jordbær i oktober.
  God helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper også at jeg rekker å få frø, får i hvert fall på de lysegule jeg har vist tidligere.

   Slett