søndag 21. juli 2024

Litt av hvert i juli

Kaldt og varmt vær om hverandre, det er jo litt sånn som været er her på vestlandet i hvert fall. Noe av det beste med å drive med hage er for meg at jeg går ut når alle andre er inne, og da er som regel ikke været så ille allikevel.

I går var det så varmt at jeg måtte sette meg i skyggen. Kjempealanten fikk akkurat sol på blomstene sine. 

14 kommentarer:

  1. Så många härliga bilder från din vackra trädgård! Krassen känns ibland lite underskattad - det är ju en underbar blomma :)
    Sommarkram från Titti

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er litt det. Som barn husker jeg den bare som gul, men nå finnes det jo mengder av farger også. :)

      Slett
  2. Hej Ingeborg!
    Det är liknande väder hos oss, när solen är framme är det skönt att sitta i skuggan, det blir för varmt att vara i solen. Däremellan är det regniga och blåsiga dagar. Du har mycket fint som blommar.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. I går regnet det mesteparten av dagen, men i dag er det sol igjen, og fin temperatur, blir nok litt hage. :)

      Slett
  3. Så fin blomkarse du har. Jeg har dyrket den der med varigerte blader tidligere, og den er så dekorativ. Ha en fin kveld.

    SvarSlett
  4. Hei Ingeborg!
    Det er store og frodige planter du har.
    Det var mye jeg skulle sådd mye i mai, som bare ikke ble gjort på grunn av varmen vi hadde, angrer på det når jeg ser de fine blomkarsene dine.
    Vi har nok mye av samme ustabile sommerværet.
    Takk for hyggelig kommentar på min blogg, ser den på mail og der jeg administrerer bloggen, men kan ikke få svart deg for den kommer ikke opp i kommentarfeltet. Jeg har sendt deg en messengerer, som jeg er usikker på om du har sett.
    Ha en ny fin juli-uke, Ingeborg!
    Hilsen fra Turid

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er ikke alt som oppfører seg som det skal på bloggen, skjer her av og til også, men aner ikke hvorfor. Godt at frø som regel holder seg en stund, så du kan få sådd til neste år det du ikke rakk i år. :)

      Slett
  5. Fine farger i hagen din. Blomkarse har jeg prøvd en gang, men det ble ikke vellykket hos meg. Et eller annet spiste opp bladene, og jeg har ikke prøvd pånytt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får prøve igjen, ikke sikkert de blir spist opp neste gang. Jeg har mine i krukke i år, i fjor tok de over et helt bed. :)

      Slett
  6. Flotte farver i din have. Jeg har også altid Tagetes linnaeus i krukker. De er så fine. Jeg har prøvet at dele Rozanne og det gik ikke så godt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Leste at det ikke gikk an å dele Rozanne. Jeg har prøvd å ta stiklinger, noen i jord og noen i vann (ikke noe tegn til at det skjer noe med de i vann foreløpig). :)

      Slett
  7. Ja, det er rigtig højsommer i din have, og varmen kan vi også bruge nu. Min Rozanne var også vældig stor, og jeg delte den da det blev vinter. Nu har jeg to, da jeg ikke vidste den ikke kunne deles:-) Det er ligesom humlebien, der ikke ved den ikke kan flyve... Held og lykke med stiklingerne!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Så spennende at du fikk til å dele Rozanne, vet ikke om jeg våger å prøve (må være hvis jeg må flytte den) :)

      Slett