mandag 24. mai 2021

Vårblomstring sent i mai

 Det er så mye som blomstrer så fint i år, og tulipanene blir liksom aldri ferdig med blomstringen. 

Tulipanene ser ut til å vare evig lenge i år, til tross for både vind og regn. De svarte er selvsagt Queen of Night, og de ble satt i fjor. De rosa er Darwin hybrid, Mystic van Eijk, de har blomstret utrolig lenge, først i dag mistet et par av dem blomstene.  

Mange av tulipanene blir kjøpt inn så sent at de kommer i krukker. Denne minner om mystiske van Eijk, men heter Darwin Salmon Impression. 

Disse røde som vokser her på nordsiden vet jeg ikke hva heter, Rododendronen i bakgrunnen med de store ferskenfargede blomstene heter Horizon Monarch, og har brukt mange år på å få disse første blomstene. 

Inn i mellom de gamle røde og gule tulipanene står en fylt narsiss, jeg er litt usikker på hva den heter, det kan være Obdam. Den hvite til venstre er kanskje en Thalia. 

Langs gjerdet bak magnoliatreet vokser en blanding av planter, nærmest peonen Bowl of Beauty, som har mange blomster. Jeg må prøve å unngå å reise bort under peonblomstringen i år, sånn som jeg gjorde i fjor. 

Helt innerst i dette bedet, rett utenfor utestuen vokser indianerliljen, Camassia. De blir flere og flere for hvert år. Bakken er dekket med magnoliablomster. 

Flere fylte narsisser i forgrunnen. Blomstene er så tunge at de har problemer med å holde seg oppe, det hender jeg må gi dem støtte. 

Narsiss Thalia. Rododendron Wendy i bakgrunnen er i ferd med å blomstre av. 

Narsiss Altruist har nettopp våknet, den skiller seg litt ut i hagen. 

Heldigvis er det litt annet som blomstrer også, sånn som denne Forglemmegeisøster. 

I fjor fikk jeg dette oppstammede kirsebærtreet i gave, plasseringen er mellom komposten og vedskjulet, der var det behov for litt mer blomstring. 

Klematis Miss Bateman har begynt å blomstre, jeg har ikke hatt den så superlenge, men i år har den fått mange flere blomster enn i fjor, ser ut til at den liker å stå i krukke. 

Til tross for en pinsehelg med både regn og vind har jeg fått vært litt ute inn i mellom, det er mye å gjøre i hagen nå, både for å gi plantene best mulig vokseforhold, men også fordi jeg som alltid har et par prosjekter jeg holder på med, mer om det senere. 

Ha en fin ny uke, og besøk meg gjerne på instagram, der blir det lagt ut bilder litt oftere. Jeg var litt treg med å komme i gang på instagram, men etter  hvert syns jeg egentlig at instagram og blogg utfyller hverandre godt. 

18 kommentarer:

 1. Så mange fine ulike Tulipaner du har i hagen din. De er fine vårblomster.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kalde våren har i hvert fall vært bra for noe :)

   Slett
 2. Du har mange flotte tulipaner! Ferskenfargede tulipaner har jeg begynt å like også :)
  Utrolig mange knopper på Miss Bateman, så den ser ut til å like seg hos deg.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er veldig glad for Miss Bateman, som jeg egentlig trodde jeg hadde mistet, men som dukket opp igjen. Mange flere knopper i år enn i fjor :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Det ser riktigt fint ut med alla tulpaner. I år har de blommat länge. Mina börjar se lite ledsna ut av allt regn. Thalia är en favorit, men din Altruist är speciell och fin. Körsbärsträd står på min önskelista, så vackert med alla blommor. Så många knoppar det är på klematisen, den ser ut att trivas bra.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regnet de siste dagene preger tulipanene her også nå, har akkurat hatt meg en liten rusletur ut for å klippe av de styggeste, men får være fornøyd med en veldig lang blomstring i år. :)

   Slett
 4. Det er et meget langsomt forår, men med så mange skønne blomster er det da til at holde ud:) Jeg er allerede begyndt at håbe på en fin eftersommer, så vi kan indhente lidt varme der...
  Din røde tulipan er garanteret en Apeldoorn, en Darwin hybrid som ikke er til at udrydde, hvis man skulle få lyst til det. Den findes stort set i alle danske haver.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med navn på de røde tulipanene, tror mesteparten av dem stod her da vi overtok hagen for 26 år siden. :)

   Slett
  2. Ja, der kan du selv se!

   Slett
 5. Det er en fin samling blomstrende forårsløg, du viser i dit indlæg. Queen of Night er så smuk med de næsten sorte blomster. Den passer ind stort set overalt. Jeg kan godt lide, at blomsterne ikke er så store. Nogle tulipaner har kæmpestore blomster, og jeg synes, de bliver lidt for dominerende.
  Jeg har aldrig haft Camassia i haven. Men jeg får lyst til at prøve, når jeg ser, hvor smuk den er i din have.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk camassiaen av en hagevenninne, den er veldig søt, og begynner å blomstre nå når tulipaner og narsisser er på det siste. Veldig fornøyd med den, og så ser det ut som den ikke har noe imot fuktig jord på vinteren. :)

   Slett
 6. Det har vært deilig at tulipanene har blomstret så lenge i år, og du har mange fine. Miss Bateman ser virkelig ut til å trives hos deg:-)
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror aldri jeg har hatt så lang tulipanblomstring, vanligvis håper vi at det skal være noen tulipaner igjen til 17. mai :)

   Slett
 7. Hei! Så lekkert det er med sart rosa og den dype mørke farge på tulipaner! Lekkert det første bildet:)
  Din klematis Bateman er kommet litt lengre en min, men nå venter i opp til 20grader i helgen så da er nok min også i farta.
  Ønsker deg fine hagedager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også den rosa og svarte komboen. Tenk om værmeldingen slår til, det er deilig når det blir litt høyere temperaturer. :)

   Slett
 8. Så flotte tulipaner du har! Mine er liksom litt i startgropa ennå. Det har de vært lenge. God kveld!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kan du glede deg over dem litt lengre, mine har begynt avblomstringen, men fortsatt noen igjen. :)

   Slett