lørdag 9. mai 2020

Narsisser og tulipaner

Ettåringer og en veldig spesiell narsiss jeg ikke vet hva heter. Det er utrolig gøy å følge med på tulipaner og narsisser.

Jeg måtte plutselig kjøpe noen av denne, store fine løker, 6 potter til en hundrelapp, ikke mulig å motstå. Den heter Bridal Crown. 

Jeg vet ikke hva denne fylte narsissen heter, den blir veldig høy, og blomsterhodet er så tungt at den ikke klarer å stå oppreiste av seg selv. Jeg pleier å være ganske flink til å notere navn og lime etiketter inn i en bok, men når det gjelder løkblomster ser det ut til å glippe kanskje ofte. 

Denne heter Altruist, og har dukket opp forskjellige steder i hagen i år, tror den stod i krukke i fjor, ok det, at jeg ikke husker hvor jeg setter løkene, så sant blomsten er lett gjenkjennelig. 

Husker at jeg satt noen løker her, men å finne ut hva det er, er komplett umulig. Det neste bildet er den hvite utsprunget. 

Alle er egentlig ganske spesielle, men aller mest den hvite. 

Skulle jo tro at jeg ville huske at jeg har kjøpt denne, men det gjør jeg altså ikke. 
Nå har jeg bladd gjennom hagedagbøkene mine fra de siste årene flere ganger, men er ikke i stand til å finne disse. For noen år siden fikk hagelaget løker som kommunen skulle kaste, kanskje kan det være noen av dem som plutselig viser seg etter flere år. 

Jeg prøver å unngå å kjøpe ettåringer, men i fjor kjøpte jeg to pakker med papegøyetulipaner, til 70% gjør det kanskje ikke så mye om de ikke kommer igjen. Disse står i krukke. Pakken denne kom i heter Parrot mix, De skal være 45-55 cm høye, og blomstrer i april - mai. Bak sees de nevnte Bridal crown og noen påskeliljer uten navn. 
 
Den andre pakken heter Parrot king, blir 50 cm høye og blomstrer også i april - mai. Disse står i bed. 

Tulipan Parrot king.

Fortsatt Parrot king. 

Parrot King, sammen med det som jeg tror må være en Alliumknopp. 

Parrot king sett ovenfra. La merke til at de har sprunget ut i dag, men da var det begynt å regne, så det ble ikke noe bilde. I dag har det vært kverning av kvister etter at vi tok ned et svarthylltre, har fått fikset litt i bed også, men måtte til slutt gå inn da det begynte å regne, noe som var bra, for det er veldig tørt her.

Ha en fortsatt fin helg!

20 kommentarer:

 1. Så mange fine løkblomster du har! Narcisser og tulipaner kommer sjeldent igjen her. Perleblomster, snøstjerner og scilla trives godt. Jeg får nøye meg med de. Spesielt med så tunge hoder på de at de ikke klarer å holde seg oppreist :)
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint når en finner ut hva som funker og hva som ikke gjør det, er ikke nødvendig å kjempe for mye i motvind :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Det var en fin samling av både narcisser och tulpaner. Parrot King var mycket speciell, och fin.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy å prøve litt nye ting av og til, selv om de bare varer en sesong :)

   Slett
 3. Hei, Ingeborg. Når løkene er på tilbud er det helt greit å kjøpe mange som ikke nødvendigvis kommer igjen. Jeg sammenligner ofte med tulipanbuketter, betaler kanskje 50-70 kr for ti blomster som varer en ukes tid. De tulipanene jeg har kjøpt de siste tre årene har kommet igjen, og har sluppet unna hjorten. Både narsisser og tulipaner er fantastiske maiblomster. Ha en fin søndag. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var akkurat sånn jeg tenkte også, at en må se på dem som en bukett, og nå har jeg allerede hatt glede av dem i mange uker ute, her blåser det mye i dag, så det blir spennende å se hvordan buketten min ser ut etter hvert :)

   Slett
 4. Du har et godt utvalg av narsisser og tulipaner. I år har også jeg kjøpt Narsissus "Bridal Chrown", planen er å sette de ned i kolonihagen.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var uimotståelig syns jeg, håper den kommer igjen til neste år også :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg

  Det er da morsomt at du har fået denne enlige specielle narcis. ofte svarer billederne på poserne ikke til det man får. især på de mere specielle sager.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig gøy, jeg går og se på den hver dag. Var en på facebook som foreslo at den også heter Bridal Crown, den ser jo litt sånn ut :)

   Slett
 6. Härliga narcisser som du odlar. Jag älskar doften hos dem och därför är det här en favoritperiod på våren.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde blitt litt stusselig uten, tenker jeg. Det blir litt flere hvert år her :)

   Slett
 7. Hei!
  Så mange dine du har. Jeg er heller ikke så god på å holde orden på hva ulike løkene heter. Her det iskaldt i dag. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Her også, mye vind, så en får ikke lyst til å gjøre så mye ute, men sol, så det hjelper :)

   Slett
 8. Hei Ingeborg.
  Har nok etter hvert mistet oversikten over løkplanter her også:-) Men du har jo mange vakre å glede deg over nå.
  Bare å nyte/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det viktigste, og ikke navnene :D

   Slett
 9. Mye deilig å se på her, Ingeborg, både tulipaner og narsisser.
  Bridal Crown har nydelig duft synes jeg, men så sterk at jeg må ha den ute. Veldig fint den store fylte hvite med LITT gult.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ganske sterk duft ja, lurte veldig på hva det var som luktet sånn på kjøkkenet nettopp, men det var et par stilker av den, som jeg hadde tatt inn siden de knakk i vinden. :D

   Slett
 10. Hei Ingeborg! For et herlig fargerikt skue! Det er bare å nyte, og kanskje er det en fordel at det ikke er for varmt?! Så varer alt litt lengre :-)) Fin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år har det ikke vært sånn at jeg har lurt på om tulipanene kommer til å vare til 17.mai :D

   Slett