mandag 15. juli 2019

Drivhuset

Det gror i drivhuset, noe enormt og andre ting har fått en litt tregere start.

Jeg sådde agurk i vår, og de er kanskje de rareste agurkene jeg har hatt hittil. Mange blomster og begynt å få små frukter, men selve planten har ikke nådd halvmeteren ennå. Sorten heter Beit Alpha. 

Hengende jordbær, både vanlige og markjordbær. Det kommer litt bær, men foreløpig ikke noen mengder. Ute har det vært flere bær (som har overlevd snegler og fugler) enn vanlig, men noen store mengder har jeg ikke. 

Litt ikke-spiselig også, georginene, som ikke har blomstret på flere år. De har nå blitt opp i to meter høye, og etter at dette bildet ble tatt har de begynt å blomstre med røde blomster. Problemet er at de vokser så mye at de kveler tomatplantene, og sprer lus rundt seg. 

I forgrunnen tomatplanter, i bakgrunnen flere georginer. Jeg har noen planter av sorten Celano og noen frø tatt av en god tomat som jeg ikke har navnet på. 

Det ser ut som den nyinnkjøpte kapersplanten skal komme med blomster, gleder meg til det. 

Fikk noen settepoteter av en hagevenninne som hadde for mange, håper det blir noen poteter etter hvert.

Det er veldig varmt i drivhuset på dagtid, og selv om jeg kan åpne vinduene, har jeg lyst til å ha døren åpen, noe som nesten er umulig pga fugler som flyr inn. Hvis noen har forslag til hvordan en kan ha døren åpen, men samtidig hindre fugler å komme inn mottas det med takk.
Ha en fin uke. 

10 kommentarer:

 1. Hej Ingeborg

  Jeg har hørt om nogen der hænger brugte CDer op, men ved ikke rigtig om det fungerer.
  Godt at se drivhuset fungere så godt - ellers!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lurte på om jeg skulle henge noe blankt i døråpningen, får finne på noe (som kanskje er litt penere enn en cd) :)

   Slett
 2. Ja, det gror så det griner!
  Georginene mine får bare bo i drivhuset når de drives fram. Ellers ut! Mange blomstrer allerede :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mine også, dette var et eksperiment fordi de ikke har blomstret på to år ute. :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Det växer fint i växthuset, mitt är som en djungel. Hade några fåglar som flög in i början av säsongen, men de hittade ut, och sedan dess är det ingen som förirrat sig dit. Tänkte hänga upp en tunn gardin i öppningen men det blev inte av.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Det var da utrolig høye georginer du hadde! Jeg kjøpte knoller i vår og de blomstrer nå. Jeg hadde de veldig lenge i drivhuset, men nå står de ute.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også en del som jeg bare har drevet i drivhuset, de fleste blomstrer fint, men ikke de av samme sort som de som ble stående igjen der, så jeg er spent på å se om de faktisk kommer etter hvert :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  Som det gror hos deg. Utrolige høye georginer. Jeg setter knollene i drivhuset, men etterhvert har de kommet ut.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. De vokser og vokser. Alle mine andre er også ute, men disse satt jeg direkte i bakken. Vi får se hvordan det går, lusene har i hvert fall roet seg. :)

   Slett