søndag 6. november 2016

Blomsterbukettens tre sider

Dette er nok ikke årets siste blomsterbukett, for jeg pleier å plukke buketter hele året, men siden det er meldt mange kuldegrader fremover plukket jeg inn en bukett i formiddag. Vi har ikke fått snø her som mange andre steder, men det er kaldt, nattefrost og i dag har det bare vært et par varmegrader på dagtid.

Den nye tommeliserosen blomstrer fortsatt som bare det, så mye at jeg plukket to greiner til å ha med i buketten uten at det gjorde så mye. Til venstre en rødkløver (trifolium pratense) som heller ikke gir seg, fortsatt god blomstring. Litt over blodslirekne (persicaria ampl. rosea), den lange lys rosa, den har blomstret i flere måneder og får fortsatt nye blomster. Helt til høyre solsikke (helianthus debilis italian green heart). Den blå er Klematis president. De grønne og hvite bladene er brokbladet beinved (euonymus fortuneii emerald gaiety).

Fra en annen side sees selvsagt noen av de samme blomstene, men også oktoberbergknapp (sedum), gul valmuesøster (meconopsis cambrica), rose uten navn, ringblomst (callendula officinalis). 

Fortsatt samme blomsterbukett, tredje side. Solsikkern, presidenten og helt bak skimtes vivendel (lonicera periclymenum), også kalt kaprifol.

Skal vi se hvilke flere blomster som er med i buketten; agurkurt (borago officialis), mølleblomst (clarkia), gullknapp (cephalaria gigantea), lavendel (lavendula augustifolia), kjempekrage (chrysanthemum), 

Det er fortsatt mange blomster som ikke er med i buketten som blomstrer. Denne blomkarsen (tropaeolum), for eksempel, tagetes, dvergslirekne, scabiosa, kosmos, og mange av rosene som jeg har vist tidligere. 

Dette er den rosen som bare var en knopp sist jeg la ut, kan det være en heritage?
Det jeg egentlig skulle skrive om i dag var om fuksia, pelargonia og alt det andre jeg har tatt inn, men det får heller bli neste gang for i dag tok blomsterbuketten over. Ha en fortsatt fin kveld.

16 kommentarer:

 1. Kjempeflott bukett. Skulle ikke tro vi bodde i samme land. Skulle gjerne hatt dine vintre
  Fin kveld til deg også! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det er mye forskjellig klima i Norge. I høst har vi vært ekstra heldige med "østlandsvær", vanligvis regner jo høsten bort. :)

   Slett
 2. Kjempefin bukett,og de hvite solsikkene er så vakre!
  Akkurat nå er jeg glad for at det er engodt snødekke her,for nå blir det kaldt, ja.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Ja, nå vil vi trenge sånne farger framover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får glede oss over det vi har når vi har det :)

   Slett
 4. Så heldig du er som ikke har snø. Tenk å kunne plukke bukett inn på denne tida. Her har de meldt enda kaldere, så snøen blir nok liggende. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sjelden vi får noe særlig snø på denne siden av jul, men det kan komme en omgang. I dag er det fin sol og vindstille her, men kaldt uten at jeg tror det er minusgrader. :)

   Slett
 5. Så vacker bukett, och helt otroligt att du har så mycket som blommar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 6. Flott bukett! Fint å kunne ta inn blomster på denne tiden av året! Her har vi bare litt over 1+ i dag, så nå er det snart vinter i Sunnhordland. Ha en fin dag Ingeborg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det er som regel alltid noe å plukke. I går ettermiddag plukket jeg pors, det var lenge siden. :)

   Slett
 7. Nå måtte jeg dobbeltsjekke datoen på innlegget ditt! Kan ikke tro at du har slik blomstring nå! Kjempe fin bukett:) Her er det bare snøroser :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du si, det har vært en fantastisk høst, og det er fortsatt fint, men nå er det frost. :)

   Slett
 8. Helt knallfin novemberbukett! Ikke til å tro at du har så mye fint i hagen på denne tiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Tror rett og slett at jeg har flere sentblomstrende stauder og sommerblomster enn jeg pleier å ha. Fortsatt står det en engelsk pelargonia ute og blomstrer for fullt, selv om det har vært mange kuldegrader.

   Slett