torsdag 10. desember 2015

Julepynt og sommerblomster og myrteleddved

Denne spanske margeritten vil ikke gi seg og kommer stadig med nye blomster nå langt inn i desember. Litt julepynt må jeg også ha på hyllen min utenfor inngangsdøren. Tenkte også at jeg skulle slå et slag for en vintergrønn plante som ofte brukes i offentlige beplantninger og som der ofte fremstår som litt kjedelig, men myrteleddved, eller ligusterleddved som den også kalles er slett ikke kjedelig.

Koselig med både blomster og julepynt på trappen. 

Jeg liker jo veldig godt å ha mye vintergrønt i hagen. En vinner syns jeg er denne myrteleddveden, eller ligusterleddved som den også kalles. Lonicera nitida elegant. Egentlig rart at den er i slekt med kaprifol og vivendel, for den er jo veldig annerledes. Denne grønne busken skal være herdig til sone 3/4 og tåler både skygge, saltråk og vind. Hvis den ikke klippes får den en flott vifteform, men den blir også veldig fin når den klippes sånn jeg har gjort med de to på bildet her. Fint med noe som skaper stemning i hagen nå når det ikke er så mange blomster igjen. 
Begge disse bildene ble tatt i lunsjpausen i dag. Solen var fremme et lite øyeblikk og lokket meg ut, men blåser det gjør det fortsatt og tidligere i dag hadde vi en enorm haglebøye, glad jeg ikke var ute og gikk da. Ha en fortsatt fin adventstid.

10 kommentarer:

 1. Vintergrønt er så fint synes jeg også, men tenk at din Margeritt blomstrer ute ennå da.
  Det er en merkelig vinter fem til nå.

  Det er hyggelig å pynte litt ved døra nå i mørketiden, veldig fint ble det.

  God kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, margeritten blomstrer i vei fortsatt, selv om det er frost. Det hjelper nok at den står under tak.

   Slett
 2. Hei!
  Fantastisk at margerittene fremdeles blomstrer. Vintergrønt er nesten et must, særlig nå når det ikke er dekket med snø.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Hei! Margerittene mine blomstret av i forrige uke, men er grønne og fine fremdeles.Jeg har masse vintergrønn eføy i berget utenfor kjøkkenvinduet, alt hjelper:)Flott med blomster og julepynt på trappen din!Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 4. Utrolig at margeritten blomstrer stadig vekk!
  Men så har vel du også et veldig mildt klima. Jeg kjøpte meg en stor julerose i går, og den kan stå ute så lenge det er plussgrader. Koselig med noe som blomstrer på trappa nå, og med julepynt. Det hører med nå :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er ganske mildt, men det er nå noen kuldegrader nå om dagen og den blomstrer for det, men står lunt og under tak så det hjelper.

   Slett
 5. Ja, visst uppskattar man allt vintergrönt just nu! Fantastiskt att de där margueriterna blommar ännu!

  SvarSlett